ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ: «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται»

Απάντηση Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ: «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται»
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

«Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται»: Αυτό κατέστησε σαφές ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, με την οποία φέρεται να ζητεί την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισήμαναν περαιτέρω, ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, υπάρχει το δικαίωμα νόμιμης άμυνας μιας χώρας σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά οιουδήποτε μέρους της επικράτειάς της, ηπειρωτικής και νησιωτικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη πρόνοια υποχρεώνει και νομιμοποιεί την Ελλάδα να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών αμυντικών μέτρων, προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην τουρκική αμυντική εταιρεία Roketsan, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως η Ελλάδα διατηρεί στρατεύματα σε 16 νησιά παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, μια πάγια τουρκική θέση, την οποία εκφράζουν κατά καιρούς Τούρκοι αξιωματούχοι -ανάλογα και με τις ανά περίοδο ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ