ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Χάρβεϊ Γουάινστιν: Οι καταθέσεις της φρίκης – Μου έφερε σοκολατάκια και μετά με βίασε

Δίκη Χάρβεϊ Γουάινστιν: Οι καταθέσεις της φρίκης – Μου έφερε σοκολατάκια και μετά με βίασε
AP Photo/Kathy Willens

Η δίκη του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη, με την ηθοποιό Αναμπέλα Σιόρα, να καταθέτει για πέντε ώρες.

Η ηθοποιός, η οποία πρωταγωνίστησε στη δημοφιλή σειρά Sopranos, είπε ότι ο παραγωγός, πριν την βιάσει, της είχε πάει ένα κουτί με σοκολατάκια. Αφού της έδωσε το δώρο, ο Γουάινστιν της είπε ότι «ήλπιζε ότι θα βρει μια δουλειά γι’ αυτήν». Η Σκιόρα είχε καταγγείλει στο δημοσιογράφο Ρόναν Φάροου το βιασμό της από τον Γουάινστιν, ο οποίος φέρεται να έγινε μεταξύ του 1993 και του 1994.

Στο δικαστήριο είπε ότι o Γουάινστιν τής επιτέθηκε και ότι αν και η ίδια τον χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές, αυτός είχε πέσει πάνω της με το σώμα του και δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Ο παραγωγός, παρά τις καταθέσεις των γυναικών που τον κατηγορούν, εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες.

AP 20023791441329


Η Αναμπέλα Σιόρα αποχωρεί από το δικαστήριο μετά την πεντάωρη κατάθεσή της / Πηγή: AP Photo/Kathy Willens

Η περιγραφή του βιασμού

Η Σιόρα ήταν πολύ ανήσυχη στην κατάθεσή της και κάποια στιγμή δάκρισε, περιγράφοντας τα όσα έζησε. «Ήρθε στο σπίτι και έσπρωξε την πόρτα δυνατά. Δεν ήξερα γιατί είχε έρθει. Άρχισε να μου ξεκουμπώνει το μπλουζάκι και εκεί κατάλαβα τι ήθελε. Εγώ δεν ήθελα. Πήγα στην τουαλέτα να κρυφτώ. Ήταν όμως πολύ μεγαλόσωμος», είπε στο δικαστήριο και συνέχισε: «Με άρπαξε και με πήγε στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί προσπαθούσε να του ξεφύγω χτυπώντας τον, αλλά ήρθε από πάνω μου και με βίασε, κρατώντας τα χέρια μου πάνω από το κεφάλι μου. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Όταν τελείωσε, γύρισε και μου είπε ότι πέρασε υπέροχα. Ήταν αηδιαστικό. Έτρεμα ολόκληρη. Το μόνο που θυμάμαι μετά, είναι ότι ξύπνησα με το φόρεμά μου το πρωί. Δεν θυμάμαι αν λιποθύμησα. Έχω ένα κενό. Όταν συναντηθήκαμε ξανά, γύρισε και μου είπε πως ότι έγινε, θα πρέπει να μείνει μεταξύ μας».

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Γουαϊνστάιν, που προσπαθούν να αποδείξουν ότι όσες τον κατήγγειλαν πήγαν μαζί του συναινώντας, τη ρώτησαν γιατί δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία αμέσως κι εκείνη απάντησε πως «δεν είχα καταλάβει ότι με είχε βιάσει εκείνη την ώρα».

Η Σιόρα κατηγορήθηκε ότι λέει ψέματα και μάλιστα οι δικηγόροι του παραγωγού παρουσίασαν απόσπασμα συνέντευξής της στον Ντέιβιντ Λέτερμαν, όπου η Σκιόρα παραδέχεται ότι έχει πει στο παρελθόν ψέματα σε δημοσιογράφους και ότι είχε αποκτήσει κακή φήμη γι’ αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ