ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ισοβίτης κρατούσε ομήρους 20 γυναικόπαιδα – Τραγικός θάνατος για τη γυναίκα του

Ινδία: Ισοβίτης κρατούσε ομήρους 20 γυναικόπαιδα – Τραγικός θάνατος για τη γυναίκα του
DEEPAK SRIVASTAVA/BBC

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα που κρατούσε ομήρους επί τουλάχιστον 10 ώρες περίπου 20 γυναίκες και παιδιά στο σπίτι του στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Με το πρόσχημα των γενεθλίων της ενός έτους κόρης του, ο ισοβίτης Subhash Batham συγκέντρωσε σπίτι του τα γυναικόπαιδα της γειτονιάς χωρίς να τους αφήνει να φύγουν. Κάποιοι από τους γείτονες ανησύχησαν γιατί απουσίαζαν ώρα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Όταν η αστυνομία πήγε στο σημείο για να διαπραγματευτεί μαζί του, ο άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών.

Ο δράστης, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο και είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς και έναν κάτοικο της περιοχής στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης των ομήρων.

Οι όμηροι, παιδιά από 6 μηνών έως 15 ετών και γυναίκες, τους οποίους απειλούσε με όπλο επί περίπου δέκα ώρες, είναι καλά στην υγεία τους, δήλωσε ο υπεύθυνος δημόσιας τάξης του κρατιδίου Αουάνις Κουμάρ Αουάστι μετά την επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι του χωριού Φαρουχαμπάντ στο δυτικό Ούταρ Πραντές.

india hostage2


Πηγή: DEEPAK KUMAR SRIVASTAVA/BBC

Αν και τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, σύμφωνα με το BBC, ο ισοβίτης πίστευε ότι οι ντόπιοι ήταν υπεύθυνοι για τη σύλληψή του αναφορικά με μια υπόθεση δολοφονίας και ήθελε να πάρει εκδίκηση.

Μετά το τέλος της ομηρείας οργισμένοι κάτοικοι εισέβαλαν στο σπίτι του δράστη επιτέθηκαν και λιντσάρισαν τη σύζυγό του, εξήγησε ο Αουάστι. Η άτυχη γυναίκα -η οποία επίσης είχε πιαστεί όμηρος από τον σύζυγό της- υπέκυψε στα τραύματά της σήμερα το πρωί, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το India Today, ο Batham είχε αποστείλει νωρίτερα επιστολή στον τοπικό δικαστή, διαμαρτυρόμενο για την έλλειψη τουαλέτας στο σπίτι του, λέγοντας ότι του είχε στερηθεί κρατική στέγη, ενώ έχει μια άρρωστη μητέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ