ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχιαστική διάγνωση: Πού οφείλονταν οι χρόνιοι πονοκέφαλοι

Ανατριχιαστική διάγνωση: Πού οφείλονταν οι χρόνιοι πονοκέφαλοι
CNNi

Είχε για χρόνια αφόρητους πονοκεφάλους και εμετούς και αφού περίμενε καιρό μια έγκυρη διάγνωση, ένας άνδρας από το Τέξας, άκουσε την είδηση που αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη πολλών: οι πόνοι του οφείλονταν σε ένα σκουλήκι–ταινία που είχε «στρατοπεδεύσει» μέσα στον εγκέφαλό του. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το σκουλήκι-ταινία μπήκε στον εγκέφαλο του Αμερικανού πριν από 10 χρόνια, όταν έφαγε κακομαγειρεμένο χοιρινό και ο απρόσκλητος επισκέπτης θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τον θάνατο του άνδρα αν αυτός καθυστερούσε λίγο ακόμη να αναζητήσει βοήθεια, σύμφωνα με τον γιατρό Τζόρνταν Αμαντίο, νευροχειρουργό στο Austin's Ascension Seton Medical Center.

Ευτυχώς για τον Τζεράρντο Μοκτεζούμα, τον ασθενή του δρ Αμαντίο, ο ασθενής ζήτησε ιατρική βοήθεια αμέσως μόλις οι πονοκέφαλοί του άρχισαν να γίνονται λιποθυμικά επεισόδια.

«Ήταν πολλοί έντονοι [πονοκέφαλοι], πολύ δυνατοί, με έκαναν να ιδρώνω από τον πόνο», είπε ο 40χρονος άνδρας στον συνεργαζόμενο με το CNNi τηλεοπτικό σταθμό KXAN. Μάλιστα ο πόνος συχνά προκαλούσε εμετούς.

Όπως έδειξαν οι εξετάσεις, το ξένο σώμα που αποκαλύφθηκε στον εγκέφαλό του ήταν μήκους τεσσάρων εκατοστών, με τις τελικές αναλύσεις να φανερώνουν ότι πρόκειται για παράσιτο και συγκεκριμένα για ταινία.

Το σκουλήκι ήταν κολλημένο και παρασιτούσε από τον εγκέφαλο του ασθενούς για περισσότερο από 10 χρόνια
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, το παράσιτο εισήλθε στον οργανισμό του ασθενούς όταν κατανάλωσε σχεδόν άψητο χοιρινό κρέας στο Μεξικό, περισσότερα από 10 χρόνια πριν. Το σκουλήκι έκτοτε μεγάλωνε αργά αλλά σταθερά.

Το σκουλήκι αφαιρέθηκε από τον εγκέφαλο του ασθενούς με χειρουργική επέμβαση, με τον Αμερικανό έκτοτε να έχει θεραπευτεί πλήρως.

A man suffered splitting headaches for years. Turns out, tapeworms were living in his brain, by Scottie Andrew, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ