ΚΟΣΜΟΣ

Εξαγριωμένοι οι φαν του Τζόνι Ντεπ: Η Άμπερ Χερντ παραδέχεται ότι τον χτυπούσε σε ηχητικό

Εξαγριωμένοι οι φαν του Τζόνι Ντεπ: Η Άμπερ Χερντ παραδέχεται ότι τον χτυπούσε σε ηχητικό
AP Photo/Joel Ryan, File

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε στον Τύπο στο οποίο η ηθοποιός και πρώην σύζυγος του Τζόνι Ντεπ, Άμπερ Χερντ ακούγεται να παραδέχεται ότι του ασκούσε σωματική βία, έχει εξοργίσει τους θαυμαστές του 56χρονου ηθοποιού, οι οποίοι απαιτούν... δικαιοσύνη

Το πρώην ζευγάρι είχε παντρευτεί τον Φεβρουάριο του 2015, όμως 15 μήνες αργότερα η Χερντ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου επικαλούμενη αγεφύρωτες διαφορές και κατηγορώντας τον Τζόνι Ντεπ για άσκηση σωματικής βίας. Τους ισχυρισμούς της 33χρονης ηθοποιού απέρριψε από την πρώτη στιγμή ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος μάλιστα υπέβαλε μήνυση 55 εκατ. δολαρίων για δυσφήμιση ενώ υποστήριξε ότι ήταν ο ίδιος υφίστατο βία από την πρώην σύζυγό του και όχι το αντίστροφο.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε η Daily Mail αποτελεί την ανεπίσημη καταγραφή μιας συνεδρίας κατά οποία η ηθοποιός μιλά στον ψυχολόγο της για τη σχέση της με τον πρώην άνδρα της, παραδεχόμενη ουσιαστικά ότι άσκησε σωματική βία στον τότε σύζυγό της. Το ντοκουμέντο κατεγράφη το 2015, λίγο πριν Ντεπ και Χερντ προχωρήσουν στο διαζύγιο.

«Συγγνώμη που δεν σε... χτύπησα στο πρόσωπο με κανονικό χαστούκι, αλλά σε χτυπούσα δεν σε γρονθοκοπούσα. Μωρό, δεν σου έριξα μπουνιά» ακούγεται η Χερντ που προσπαθεί να υποβαθμίσει το ξέσπασμά της. «Δεν ξέρω την κίνηση του χεριού μου, αλλά είσαι καλά, δεν σε πλήγωσα, δεν σου έριξα γροθιά, σε χτύπησα» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο στις ηχογραφημένες συνομιλίες η Χερντ ακούγεται να ομολογεί ότι του πετά βάζα, γλάστρες και τηγάνια, ενώ ο Ντεπ λέει πως φοβάται ότι μοιάζουν με σκηνικό εγκλήματος.

Η Χερντ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε δεινή υπερασπίστρια των γυναικείων δικαιωμάτων και συνηγορεί κατά της ενδοοικογενειακής βίας, ακούγεται επίσης να παραδέχεται ότι «άρχισε σωματική μάχη» ενώ ο Ντεπ λέει στη γυναίκα του ότι όταν οι καβγάδες τους γίνονται έντονοι και καταλήγουν σε προσβολές και φιλονικίες, οι δύο τους πρέπει να απομονώνονται καθώς φοβάται ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο ή στο… αλληλοσκοτωμό τους.

heard


Η Χερντ την εποχή που δήλωνε θύμα ενδοοικογενειακής βίας (Πηγή: AP Photo/Richard Vogel)

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την οργή πολλών θαυμαστών του 56χρονου ηθοποιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, μιας και η Χερντ είναι υπερασπίστρια της ισότητας, αξίζει να πάει φυλακή. Επίσης στηλιτεύουν την υποκρισία των ΜΜΕ τα οποία όταν η Χερντ κατηγόρησε τον Τζόνι Ντεπ έσπευσαν να στραφούν εναντίον του, ωστόσο δεν έδειξαν την ίδια προσοχή τώρα που αποδεικνύεται η δική της ευθύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ