ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Τρεις οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση

Λονδίνο: Τρεις οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση
AP Photo

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε πολυσύχναστη λεωφόρο στο νότιο ΛονδίνοΟι βρετανικές αρχές χαρακτηρίζουν το συμβάν ως «σχετικό με την τρομοκρατία».

Περίπου στις 14:00, τοπική ώρα, ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς, ενώ λίγο αργότερα δέχθηκε πυροβολισμούς από τους αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου και έπεσε νεκρός.

Όπως μετέδωσε το CNNi, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι στο περιστατικό δεν εμπλέκονται άλλα άτομα.

Άμεση ήταν αντίδραση των αρχών καθώς στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερα και ασθενοφόρα.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επίθεση, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, συνεχάρη τους αστυνομικούς για την αντίδρασή τους, τονίζοντας:

«Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας χωρίσουν και να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας. Εδώ στο Λονδίνο δεν θα τους επιτρέψουμε ποτέ να το πετύχουν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο δράστης φορούσε ψεύτικο γιλέκο με μεταλλικά κουτάκια που να παραπέμπυν σε εκρηκτικά, ενώ ανάλογα γιλέκα φορούσαν οι δράστες της επίθεσης στη γέφυρα του Λονδίνου το 2017.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους, δηλώνοντας πως η σκέψη του είναι στους τραυματίες και όσους επηρεάστηκαν από το περιστατικό.

Δείτε τη στιγμή της εξουδετέρωσης του δράστη:

Ένας 19χρονος φοιτητής περιέγραψε στον Guardian τη στιγμή της επίθεσης:

«Διέσχιζα τον δρόμο όταν είδα έναν άνδρα με μαχαίρι να τον κυνηγά ένας άλλος άνδρας - πιθανότατα μυστικός αστυνομικός. Μετά ο άνδρας με το μαχαίρι πυροβολήθηκε. Νομίζω ότι άκουσα τρεις πυροβολισμούς και έτρεξα προς τη βιβλιοθήκη για να προστατευτώ».

«Έβλεπα αίμα παντού κάτω. Μια γυναίκα ήταν έξω από ένα φαρμακείο, την είχαν μαχαιρώσει στην πλάτη και όλοι τη βοηθούσαν», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στον Independent.

Το τελευταίο παρόμοιο περιστατικό στο Λονδίνο ήταν τον Νοέμβριο, όταν η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα που φορούσε ψεύτικο γιλέκο με εκρηκτικά και ο οποίος είχε σκοτώσει με μαχαίρι δύο ανθρώπους και είχε τραυματίσει τρεις ακόμα προτού εξουδετερωθεί από τους περαστικούς. Οι αρχές είχαν αποκαλέσει το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ