ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Γουάινστιν: Μάρτυρας «κλειδί» ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο

Δίκη Γουάινστιν: Μάρτυρας «κλειδί» ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο
EPA/JUSTIN LANE/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάρτυρας «κλειδί» στη δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκειά της κατάθεσής της τη Δευτέρα.

Η συνήγορος υπεράσπισής του πάλαι ποτέ ισχυρού παράγοντα του Χόλιγουντ ζήτησε από την 34χρονη Τζέσικα Μαν να διαβάσει στο δικαστήριο ένα γράμμα που είχε στείλει σε πρώην σύντροφό της και στο οποίο έκανε αναφορές στη σχέση που είχε με τον Γουάινστιν, τον οποίον χαρακτήρισε «πατρική φιγούρα».

Στην ίδια επιστολή εκμυστηρευόταν στον σύντροφό της ότι στο παρελθόν - όταν δεν είχε γνωρίσει ακόμη τον Γουάινστιν - είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από κάποιον άνδρα, τον οποίο δεν κατανόμαζε.

Η συνήγορος υπεράσπισης πίεζε για ώρες τη μάρτυρα ώστε να δώσει κάθε λεπτομέρεια για τις επαφές που είχε με παραγωγό πριν από τον Μάρτιο του 2013, όταν η 34χρονη καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού από τον Γουάινστιν σε ένα ξενοδοχείο.

Η μάρτυρας ξέσπασε σε λυγμούς και παρότι ο δικαστής ζήτησε να γίνει ένα διάλειμμα για να ηρεμήσει, της στάθηκε αδύνατο να συνεχίσει την κατάθεσή της, αναφέρουν οι New York Times.

Τελικώς αποφασίστηκε διακοπή της δίκης.

Η 34χρονη Μαν βγήκε από την αίθουσα, όντας σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Έκλαιγε, ενώ ακούστηκαν και τα ουρλιαχτά της μόλις εξήλθε.

Δεν έχει διασαφηνιστεί πώς θα επηρεάσει η εν λόγω εξέλιξη στη συνέχεια της δίκης.

Η Μαν θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μάρτυρες της πολιτικής αγωγής, ωστόσο η υπόθεσή της είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη καθώς η 34χρονη έχει παραδεχθεί πως υπήρχαν και σεξουαλικές επαφές με τον παραγωγό του Χόλυγουντ οι οποίες έγιναν με τη θέλησή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ