ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Έρευνα σε βάρος των πιλότων για το δυστύχημα

Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Έρευνα σε βάρος των πιλότων για το δυστύχημα
(AP Photo/Emrah Gurel)

Οι τουρκικές Aρχές άρχισαν σήμερα, Πέμπτη, έρευνα για ενδεχόμενη εγκληματική αμέλεια σε βάρος των δύο πιλότων του επιβατικού αεροπλάνου που κόπηκε στα τρία χθες, Τετάρτη, όταν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι και δεκάδες άλλοι άνθρωποι να τραυματιστούν, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Η έρευνα, που άρχισε από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης σε βάρος των δύο πιλότων, αφορά ενδεχόμενη «αμέλεια η οποία επέφερε θανάτους και τραυματισμούς», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως από το γραφείο του εισαγγελέα.

Το αεροπλάνο, ένα Boeing 737 της ιδιωτικής τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus, κόπηκε στα τρία και έπιασε φωτιά χθες, αφού βγήκε από τον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου Sabiha Gökçen που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Το αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα και προερχόταν από τη Σμύρνη, προσγειώθηκε σε κακές καιρικές συνθήκες τις οποίες οι Αρχές είχαν επικαλεσθεί ως πιθανή αιτία του δυστυχήματος.

Την ίδια ώρα, ένα νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα αποτυπώνει τις στιγμές απόγνωσης και πανικού που εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του Boeing 737-800 της Pegasus Airlines τα πρώτα λεπτά μετά το δυστύχημα.

Στο βίντεο ακούγονται καθαρά τα ουρλιαχτά και ο πανικός ορισμένων εκ των επιβατών του αεροπλάνου το οποίο έχει μόλις πέσει από ένα πρανές ύψους 30 μέτρων.

Στο ίδιο στιγμιότυπο ακούγονται και οδηγίες -πιθανότατα από το πλήρωμα- προς τους επιβάτες προκειμένου να βγουν με ασφάλεια από το κατεστραμμένο αεροπλάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ