ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν δέχθηκα σεξουαλική επίθεση γιατί ποτέ δεν το επέτρεψα»: Η δικηγόρος του Γουάινστιν «ξαναχτυπά»

«Δεν δέχθηκα σεξουαλική επίθεση γιατί ποτέ δεν το επέτρεψα»: Η δικηγόρος του Γουάινστιν «ξαναχτυπά»
AP Photo

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η δικηγόρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν, Ντόνα Ροτούνο, ενώ η δίκη του παραγωγού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε -από δημοσιογράφο των New York Times που είχε «ξεσκεπάσει» το σκάνδαλο Γουάινστιν- εάν η ίδια έχει πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, η δικηγόρος έδωσε την εξής απάντηση:

«Δεν μου συνέβη ποτέ γιατί ποτέ δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να βρεθεί σε αυτή τη θέση».

Τότε η δημοσιογράφος τη ρώτησε: «Οπότε αυτό που μας λέτε είναι ότι ποτέ δεν δεχθήκατε σεξουαλική επίθεση γιατί ποτέ δεν βρεθήκατε σε αυτή τη θέση;».

Εκείνη, κρατώντας την ίδια στάση, συμπλήρωσε πως:

«Πάντα έκανα τις επιλογές μου -από την εποχή του κολλεγίου. Ποτέ δεν ήπια πολύ, ποτέ δεν γύρισα σπίτι με κάποιον που δεν γνώριζα. Ποτέ δεν βάζω τον εαυτό μου σε συνθήκες που με καθιστούν ευάλωτη».

Φυσικά, η δημοσιογράφος στη συνέχεια τη ρώτησε εάν υπονοεί ότι όσες γυναίκες έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση ήταν επειδή έβαλαν τους εαυτούς τους σε αυτή τη θέση:

«Σε καμία περίπτωση. Αυτό που θέλω να πω είναι όπως παίρνουμε σωστές αποφάσεις όταν κυκλοφορούμε το βράδυ στον δρόμο, έτσι πιστεύω ότι τις ίδιες αποφάσεις θα πρέπει να παίρνει κανείς όταν βάζει τον εαυτό του σε μια κατάσταση με άλλους ανθρώπους» ήταν η απάντηση της 44χρονης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ