ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Ο μακελάρης σκότωσε και μέλος των ειδικών δυνάμεων - Τουλάχιστον 20 νεκροί

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Ο μακελάρης σκότωσε και μέλος των ειδικών δυνάμεων - Τουλάχιστον 20 νεκροί
AP Photo

Τον πανικό σκόρπισε ένας Ταϊλανδός στρατιώτης που κυριεύτηκε από αμόκ το Σάββατο (08/02) και άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών στην επαρχία Νάνκον Ρατσάμα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα να τραυματιστούν.

Ο δράστης της σφαγής στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης σκότωσε ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων και τραυμάτισε έναν ακόμη κατά τη διαφυγή του από το εμπορικό κέντρο όπου είχε ταμπουρωθεί, μετέδωσε το Thairath TV.

Νωρίτερα το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε ότι ο δράστης, ο Ταϊλανδός υποαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, κατάφερε να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο, μετά από ανταλλαγή πυρών με τις ειδικές δυνάμεις.

Ο Τζακραπάντ Τόμα αντάλλαξε πυρά με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού κέντρου. Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε, ανέφερε ο ρεπόρτερ του καναλιού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης ο ύποπτος είναι 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων.

shooter thailand


Πηγή: Crime Suppression Division of The Royal Thai Police via AP

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για σποραδικούς πυροβολισμούς, οι οποίοι ακούστηκαν από το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου.

Οι αναρτήσεις στα social media

Ο δράστης λίγο πριν προβεί στο μακελειό, ανήρτησε στο Facebook το εξής μήνυμα: «Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους». Μάλιστα, η δημοσίευση συνοδευόταν από μία φωτογραφία, η οποία απεικόνιζε τον ίδιο να κρατάει ένα όπλο.

Όταν ξεκίνησε τους πυροβολισμούς, προχώρησε και σε νέα ανάρτηση, δημοσιεύοντας το εξής σχόλιο:

«Να τα παρατήσω;».

Οι αρχές «κατέβασαν» άμεσα τις επίμαχες δημοσιεύσεις, ενώ τόσο το Facebook όσο και το Twitter διέγραψαν τους λογαριασμούς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ