ΚΟΣΜΟΣ

Θαλάσσιο λιοντάρι βρήκε… καταφύγιο σε εστιατόριο του Σαν Ντιέγκο

Θαλάσσιο λιοντάρι βρήκε… καταφύγιο σε εστιατόριο του Σαν Ντιέγκο
Θαλάσσιο λιοντάρι σε εστιατόριο της Καλιφόρνια REUTERS/MIKE AGUILERA/SEAWORLD

Στο πιο σικ εστιατόριο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια βρήκε... καταφύγιο ένα μικρό θηλυκό θαλάσσιο λιοντάρι.

Το χαριτωμένο ζωάκι εντόπισε να... κοιμάται σε ένα τραπέζι το συνεργείο καθαρισμού του εστιατορίου «The Marine Room», στην παραλία Λα Τζόγια του Σαν Ντιέγκο. Χαριτολογώντας ο Γάλλος σεφ του εστιατορίου Μπερνάρ Γκιγιάς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το γλυκύτατο ζωάκι τον ρώτησε «αν μπορεί να δει το μενού κι εγώ τη ρώτησα αν έχει κάνει κράτηση».

Ο Γκιγιάς εξήγησε ότι το χαριτωμένο βρέφος θαλάσσιου λιονταριού
σύρθηκε στην πλατφόρμα πρόσβασης από την ακρογιαλιά και τρύπωσε μέσα στο εστιατόριο από την πίσω πόρτα. «Βολεύτηκε στο κάθισμα δίπλα στο παράθυρο και μετά αποκοιμήθηκε», πρόσθεσε.



Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου, αφού πρόσφεραν φαγητό στο μικρό θαλάσσιο λιοντάρι που ήταν πολύ πεινασμένο, κάλεσαν την κτηνιατρική υπηρεσία ενός υδάτινου πάρκου αναψυχής, για να βοηθήσει το χαριτωμένο μικρό ζωάκι, το οποίο όπως διαπίστωσαν έχει χάσει πολύ βάρος.

Εδώ και μήνες, οι οργανώσεις προστασίας της θαλάσσιας ζωής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για έναν ανησυχητικό αριθμό θαλασσίων λιονταριών που ξεβράζονται στις ακτές της Καλιφόρνια και για ένα αφύσικο ποσοστό θνησιμότητάς τους λόγω της έλλειψης τροφής, ενώ επισημαίνουν ότι το φαινόμενο Ελ Νίνιο θα επιδεινώσει την τάση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ