ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε τράπεζα στο Άμστερνταμ – Συνεχίζεται το μυστήριο με τις δεκάδες παγιδευμένες επιστολές

Έκρηξη σε τράπεζα στο Άμστερνταμ – Συνεχίζεται το μυστήριο με τις δεκάδες παγιδευμένες επιστολές
AP Photo/Alex Furtula

Την ενεργοποίηση των Αρχών της Ολλανδίας έχει προκαλέσει η μαζική αποστολή, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, παγιδευμένων επιστολών, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις τον τραυματισμών των αποδεκτών τους.

Σήμερα μικρής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε σε γραφεία που ανήκουν στην τράπεζα ING στο Άμστερνταμ και οφείλεται σε παγιδευμένη επιστολή, μετέδωσε η ολλανδική ιστοσελίδα Nu.Nl επικαλούμενη την αστυνομία και το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνθρωπος εισέπνευσε καπνό και στο κτίριο εστάλη προληπτικά ασθενοφόρο.

Νωρίτερα, η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε και εξουδετέρωσε μια παγιδευμένη επιστολή στα γραφεία της εταιρείας πληροφορικής Unisys χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Αυτή η επιστολή, που βρέθηκε στο Λέουσντεν, κοντά στην Ουτρέχτη, είναι η τελευταία σε μια σειρά παγιδευμένων επιστολών που εστάλησαν σε εταιρείες ανά τη χώρα.

Μέχρι στιγμής, στόχοι έχουν γίνει ένα ξενοδοχείο, ένα βενζινάδικο, ένας κλειστός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ένας κτηματομεσίτης και μια εισπρακτική εταιρεία, ενώ χθες δύο παγιδευμένες επιστολές εξερράγησαν στο γραφείο αλληλογραφίας εταιρείας σε κτίριο στο Άμστερνταμ.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι αποστολές παγιδευμένων επιστολών συνδέονται μεταξύ τους και έχει ανακοινώσει ότι ο αποστολέας ζητεί λύτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ