ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: 116 νεκροί την Πέμπτη στη Χουμπέι - 4.823 τα νέα κρούσματα του ιού COVID-19

Κοροναϊός: 116 νεκροί την Πέμπτη στη Χουμπέι - 4.823 τα νέα κρούσματα του ιού COVID-19
AP Photo

Στον απολογισμό των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 προστέθηκαν ακόμη 116 άνθρωποι ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ανακοίνωσε η επαρχιακή επιτροπή υγείας το πρωί της Παρασκευής (14/5).

Κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε η επιτροπή, επιβεβαιώθηκαν με κλινικές εξετάσεις την Πέμπτη 4.823 νέα κρούσματα του κοροναϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στη μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 51.986.

ΠΟΥ: Δεν εξαπλώνεται με δραματικούς ρυθμούς εκτός Κίνας

Τα κρούσματα του νέου κοροναϊού δεν αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς εκτός της Κίνας, ενημέρωσε την Πέμπτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα, σε λιμάνι της Ιαπωνίας.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών Μάικ Ράιαν, η αύξηση κατά περίπου 14.000 των κρουσμάτων σε μία ημέρα (Τετάρτη 13/2), που ανακοίνωσε η Κίνα, αντικατοπτρίζει την αλλαγή στην προσέγγιση να καταγράφονται ασθενείς στην επαρχία Χουμπέι, η μόλυνση των οποίων επιβεβαιώνεται με ακτινογραφία θώρακα κι όχι μονάχα εκείνων που επιβεβαιώθηκαν μέσω αιματολογικών εξετάσεων.

Στο Χουμπέι καταγράφηκαν 242 θάνατοι την Τετάρτη, την φονικότερη μέρα από το ξέσπασμα της επιδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ