ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου σε Ρωσία: Οι διαφωνίες μας για τη Συρία να μην επηρεάζουν τις σχέσεις μας

Τσαβούσογλου σε Ρωσία: Οι διαφωνίες μας για τη Συρία να μην επηρεάζουν τις σχέσεις μας
AP / Pavel Golovkin

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε το Σάββατο ότι οι διαφωνίες σχετικά με τη Συρία δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα ή το συμβόλαιο για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις θέσεις που έχουμε βάσει των αρχών μας ή να διαμορφώνουμε την πολιτική μας λόγω μεμονωμένων διαφωνιών με την μία ή με την άλλη χώρα. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε τα προβλήματα στη Συρία να υπονομεύσουν τη συνεργασία και τις σχέσεις μας», είπε ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπους που παραχώρησε μαζί με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Τσαβούσογλου είπε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, επιθυμεί μια στρατιωτική επίλυση του προβλήματος αντί μιας πολιτικής.

Προειδοποίησε τον Χαφτάρ ότι παραβιάζει συνεχώς την κατάπαυση πυρός και ότι «πρέπει να τον σταματήσουν», ώστε να μπορέσει να βρεθεί μια πολιτική λύση.

Τσαβούσογλου: Να σταματήσουμε τον Χαφτάρ, παραβιάζει συνεχώς την κατάπαυση πυρός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ