ΚΟΣΜΟΣ

Γκάφα του επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ – Ανέβασε φωτογραφία του Air Force One από το 2004

Γκάφα του επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ – Ανέβασε φωτογραφία του Air Force One από το 2004
(AP Photo/Jim Topper)

Σε γκάφα υπέπεσε η εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία αναγκάστηκε να διαγράψει ένα tweet με μια φωτογραφία που είχε αναρτήσει ο επικεφαλής της, που απεικόνιζε ένα πλήθος κόσμου να υποδέχεται φαινομενικά το αεροπλάνο του Αμερικανού προέδρου, κατά την άφιξή του σε αθλητική διοργάνωση την Κυριακή.

Και αυτό γιατί οι χρήστες του μέσου επεσήμαναν ότι η εν λόγω λήψη είχε τραβηχτεί από την επίσκεψη του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους στον αγώνα NASCAR του 2004 και όχι από την πρόσφατη επίσκεψη του Τραμπ.

Την φωτογραφία, η οποία απεικονίζει το Air Force One περικυκλωμένο από κόσμο στον διεθνή αγώνα ταχύτητας στη Daytona στη Φλόριντα, ανέβασε ο επικεφαλής της εκστρατείας Brad Pascale, συνοδεύοντάς την από την εξής λεζάντα: «ο @realDonaldTrump κέρδισε τον #Daytona500 προτού ξεκινήσει καν ο αγώνας».

Το tweet παρέμενε αναρτημένο για περίπου τρεις ώρες, με 23.000 χρήστες να δηλώνουν ότι τους αρέσει και περίπου 6.700 να το μοιράζονται, προτού διαγραφεί. Μάλιστα, είχε και πολλά θετικά σχόλια από χρήστες που παρουσιάζονταν ως υποστηρικτές του Τραμπ.

Ωστόσο, η φωτογραφία είχε τραβηχτεί από τον φωτογράφο Jonathan Ferrey στις 15 Φεβρουαρίου του 2004 κατά την επίσκεψη του Μπους στον ίδιο αγώνα, καθώς το Air Force One απογειωνόταν από το γειτονικό αεροδρόμιο.

Η αρχική παλιά φωτογραφία που ανήρτησε ο Pascale, την οποία διέγραψε:

Την εν λόγω φωτογραφία μπορεί να βρει κάποιος στο πρακτορείο Getty, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως σε άρθρα την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τραμπ, αλλά και σε άρθρο εκείνης της ημέρας που σχολίαζε την θερμή υποδοχή του πλήθους κατά την άφιξη του προεδρικού αεροσκάφους.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και οδήγησε στη διαγραφή της ανάρτησης, ο Pascale την αντικατέστησε με ένα άλλο tweet, με μία παρόμοια λήψη, αλλά λίγο λιγότερο έντονη, από την πραγματική ημέρα επίσκεψης του Τραμπ.

Η ανάρτηση του Pascale με την αλλαγμένη φωτογραφία:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ