ΚΟΣΜΟΣ

Ιντλίμπ: Η Ρωσία διαψεύδει πως χιλιάδες Σύροι πάνε προς την τουρκική μεθόριο

Ιντλίμπ: Η Ρωσία διαψεύδει πως χιλιάδες Σύροι πάνε προς την τουρκική μεθόριο
AP Photo

Ψευδείς χαρακτηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τις πληροφορίες για εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους που εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ κατευθυνόμενοι προς την τουρκική μεθόριο λόγω των συγκρούσεων.

Η ρωσική πλευρά, παράλληλα, καλεί την Άγκυρα να επιτρέψει στους κατοίκους της Ιντλίμπ να εισέλθουν σε άλλες περιοχές της Συρίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρεται ότι χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και άλλα μέσα προκειμένου να εποπτεύσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμη πως η Τουρκία μετέφερε μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στην Ιντλίμπ τις τελευταίες εβδομάδες.

Τουρκική φάλαγγα στην Ιντλίμπ

Χθες, Πέμπτη έγινε γνωστό πως μια νέα φάλαγγα με τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό διέσχισε τα σύνορα με τη Συρία μέσω του σημείου ελέγχου Καφρ Λουσέιν, στη βόρεια Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath, η τουρκική φάλαγγα αποτελείται από 80 μονάδες, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ειδικών φορτηγών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις δημιούργησαν άλλες τρεις θέσεις παρατήρησης στη βόρεια Ιντλίμπ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 39. Ένα από αυτά τα τρία παρατηρητήρια βρίσκεται κοντά στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με τη Λαττάκεια.

Το Al Hadath προσέθεσε πως 2.535 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού έφθασαν στη Συρία από την Τουρκία αυτόν τον μήνα, ενώ το τουρκικό σύνταγμα που έχει σταλεί στη βόρεια Συρία αυτό τον μήνα περιλαμβάνει 7.300 στρατιωτικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ