ΚΟΣΜΟΣ

Στη «γειτονιά» μας ο κοροναϊός: Άλλα έξι κρούσματα στην Ιταλία

Στη «γειτονιά» μας ο κοροναϊός: Άλλα έξι κρούσματα στην Ιταλία
ASSOCIATED PRESS

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στη γειτονική Ιταλία, λόγω της ταυτοποίησης άλλων έξι κρουσμάτων, τα οποία διαγνώστηκαν θετικά στο νέο κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιταλικά ΜΜΕ, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας ένας 38χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση εξαιτίας του κοροναϊού.

Τουλάχιστον 250 άνθρωποι παραμένουν σε καραντίνα σε νοσοκομεία της Ιταλίας, υπό το φόβο της εξάπλωσης του ιογενούς παράγοντα Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία έχουν καταγραφεί άλλα τρία κρούσματα του κοροναϊού.

Το σημαντικό, ωστόσο, στοιχείο, είναι ότι για πρώτη φορά καταγράφεται στη γειτονική χώρα μετάδοση της ασθένειας από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Την ίδια στιγμή, ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός ανήλθε σε τουλάχιστον 2.200 ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Η συντριπτική πλειονότητα (115) των θανάτων καταγράφηκαν στη Χουμπέι. Στην Ουχάν, την εστία της επιδημίας, υπέκυψαν 99 ασθενείς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα δεδομένα των κινεζικών υγειονομικών αρχών, καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα την Πέμπτη 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός αρκετά υψηλότερος από τα 394 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 ανέρχεται σε 76.600.

Πάντως, ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία και τις κλινικές όπου είχαν εισαχθεί ξεπέρασε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, για τρίτη συναπτή ημέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Συγκεκριμένα, 2.109 ασθενείς βγήκαν από τα νοσοκομεία την Πέμπτη, αριθμός πολύ υψηλότερος από τα 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Συνολικά, 18.264 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον είχαν αποθεραπευτεί πλήρως μέχρι τα μεσάνυχτα.

ΠΟΥ: Μειώθηκαν τα κρούσματα, αλλά να μην εφησυχάζουμε

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), χαρακτήρισε ενθαρρυντική η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα.

«Μας ενθαρρύνει αυτή η τάση, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη.

Την Πέμπτη, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα του Covid-19 στο Ιράν.

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως δύο ασθενείς υπέκυψαν από τον κινεζικό ιό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ