ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Στους 2.345 οι νεκροί στην Κίνα - 109 θάνατοι την Παρασκευή

Κοροναϊός: Στους 2.345 οι νεκροί στην Κίνα - 109 θάνατοι την Παρασκευή
AP Photo

Στους 2.345 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών του νέου κοροναϊού στην Κίνα, αυξημένος κατά 109 μέσα σε 24 ώρες.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 397 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μικρότερος από τα 889 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Όλοι οι θάνατοι καταγράφησαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, εκ των οποίων 90 στην πρωτεύουσα της επαρχίας πόλη Ουχάν.

Από τους ασθενείς, 11.477 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων άγγιξε τους 76.288 στην Κίνα -αριθμός που αυξάνεται σε 77.700 σε παγκόσμιο επίπεδο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το CNNi, έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι εκτός Κίνας.

Χρόνος επώασης

Την ίδια ώρα, ερευνητές και γιατροί ανακοινώνουν συνεχώς νέα στοιχεία για την ιογενή πνευμονία, με τα τελευταία νέα να έρχονται για τον χρόνο επώασης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ένας 70χρονος στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό αλλά παρουσίασε συμπτώματα 27 ημέρες αργότερα -κάτι που σημαίνει πως η περίοδος επώασης του ιού μπορεί να είναι σημαντικά πιο μακρά από τις 14 ημέρες που πιστεύεται ότι είναι σήμερα.

Μια μεγαλύτερη περίοδος επώασης θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες να περιοριστεί η διάδοση της επιδημίας.

Ο άνδρας, του οποίου ανακοινώθηκε μόνο το επίθετο, Τζιάνγκ, μετέβη στις 24 Ιανουαρίου με το αυτοκίνητό του στη Σενόνγκτζια, στη βορειοδυτική Χουμπέι, από την ανατολική Εζού, όπου ήρθε σε επαφή με την αδελφή του, η οποία είχε μολυνθεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Χουμπέι, της επαρχίας που αποτελεί το επίκεντρο του ιού.

Παρουσίασε πυρετό στις 20 Φεβρουαρίου και διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό μία ημέρα αργότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Χουμπέι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ