ΚΟΣΜΟΣ

Καρδινάλιος, μέλος της Opus Dei, καταγγέλλει τον ΟΗΕ ως... Ηρώδη

Καρδινάλιος, μέλος της Opus Dei, καταγγέλλει τον ΟΗΕ ως... Ηρώδη
Ο Αρχιεπίσκοπος της Λίμα Χουάν Λουίς Τσιπριάνι καταφτάνει στο Βατικανό στις 4 Μαρτίου 2013, για τη σύναξη του Κολλεγίου των Καρδιναλίων στο Βατικανό. Το κογκλάβιο των 115 καρδιναλίων εκλεκτόρων θα αποφάσιζε για την εκλογή του νέου Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ύστερα από την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους Franco Origlia/Getty Images

Ο Περουβιανός καρδινάλιος και Αρχιεπίσκοπος της Λίμα, Χουάν Λουίς Τσιπριάνι (Juan Cipriani), παρέβαλε τον ΟΗΕ με τον Ηρώδη, τον ιστορικό βασιλιά της Ιουδαίας που διέταξε τη θανάτωση των βρεφών.

Ο 73χρονος ιερέας ξέσπασε επειδή ο διεθνής οργανισμός συνέστησε την άμβλωση για τις εγκύους που έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, για τον οποίο οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι προκαλεί γενετικές ανωμαλίες σε έμβρυα.

«Σήμερα, είμαστε περικυκλωμένοι από Ηρώδεις. Ο ΟΗΕ απέναντι στον ιό Zika, αποφάσισε ότι οφείλουμε να εγκρίνουμε την άμβλωση και να σκοτώσουμε παιδιά. Πρέπει πραγματικά να είναι πολύ βλάκας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος της Λίμα κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής «Διάλογοι Πίστης».

Υπάρχει μία ιδιοφυία, ένας Ηρώδης, που θεωρεί σωστό να καταδικάσει σε θάνατο, ότι πρέπει να προχωρήσουν σε άμβλωση όλοι όσοι αυτήν τη στιγμή κυοφορούν, διότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, που δεν είναι και πλήρως εξακριβωμένος. Ομως, απέναντι στην αμφιβολία, όλοι εις θάνατον.

Την περασμένη Παρασκευή, ο ΟΗΕ είχε ζητήσει από τις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό Ζίκα να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στην αντισύλληψη και στην άμβλωση για τις εγκύους που έχουν προσβληθεί από τον ιό,

Όπως σχολιάζει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντισύλληψη και η άμβλωση παραμένουν θέματα ταμπού στην καθολική Λατινική Αμερική.

Ο Τσιπιράνι, ένας εκ των δύο μοναδικών καρδιναλίων της καθολικής εκκλησίας που είναι μέλη της υπερσυντηρητικής θρησκευτικής οργάνωσης Opus Dei, κατήγγειλε την ταχύτητα με την οποία ο ΟΗΕ έλαβε θέση.

«Πρέπει πραγματικά να έχουμε πρόβλημα στην καρδιά, γιατί αυτό είναι πολύ κακό», σχολίασε.

Η επιδημία εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η Βραζιλία και η Κολομβία είναι οι πλέον πληγείσες χώρες. Στη Βραζιλία, μεγάλος αριθμός παιδιών, οι μητέρες των οποίων είχαν προσβληθεί από τον ιό, γεννήθηκε με μικροκεφαλία και αφύσικα μικρό εγκέφαλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ