ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Συναγερμός στην Τουρκία για πτήση από την Τεχεράνη

Κοροναϊός: Συναγερμός στην Τουρκία για πτήση από την Τεχεράνη
Φωτογραφία αρχείου (Huseyin Avci/Turkish Ministry of Health via AP)

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Τουρκία για τον κοροναϊό, με τις Αρχές της γειτονικής χώρας να επιβεβαιώνουν ότι 12 επιβάτες σε πτήση της Turkish Airlines από το Ιράν παρουσίασαν υψηλό πυρετό.

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση ΤεχεράνηΚωνσταντινούπολη, ωστόσο προσγειώθηκε στην Άγκυρα λόγω υποψιών για επιβάτες φορείς του κοροναϊού.

«Μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν κάποιοι που παρουσίασαν πυρετό και βήχα. Έτσι, αποφασίσαμε να προσγειώσουμε το αεροσκάφος. Θα ανακοινώσουμε τα τελικά αποτελέσματα έπειτα από 3 – 4 ώρες» είπε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους θα τεθούν σε καραντίνα στην Άγκυρα για 14 ημέρες. Όλοι οι επιβάτες είναι Τούρκοι, όπως επιβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 132 επιβαίνοντες, οι 12 παρουσίασαν υψηλό πυρετό και 17 θεωρήθηκαν ύποπτοι ότι ήταν φορείς.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Άγκυρα περίπου στις 10:30πμ.

Κλιμάκια του τουρκικού υπουργείου Υγείας προχώρησαν άμεσα σε έλεγχο των επιβατών και διαπίστωσαν ότι η θερμοκρασία 12 επιβατών ήταν πάνω από το φυσιολογικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ