ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός στην Κίνα: 29 νέοι θάνατοι 433 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα ηπειρωτικά της χώρας

Κοροναϊός στην Κίνα: 29 νέοι θάνατοι 433 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα ηπειρωτικά της χώρας
AP Photo

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (27/2) ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης υπέκυψαν 29 ακόμη ασθενείς οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον κοροναϊό COVID-19.

O αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος σε ημερήσια βάση εδώ και περίπου έναν μήνα.

Ωστόσο, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αυξήθηκαν ελαφρά στην ηπειρωτική Κίνα, σε 433, από 406 την Τρίτη.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν ανήλθε έτσι σε 2.744 στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Το σύνολο των κρουσμάτων είναι πλέον 78.497, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας.

Οι 29 θάνατοι που καταγράφηκαν είναι οι λιγότεροι από την 28η Ιανουαρίου, ενώ την Τρίτη είχαν καταγραφεί 52.

Από τους νέους θανάτους και τα νέα κρούσματα, οι 26 και τα 409 αντίστοιχα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Οι άλλοι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στο Πεκίνο, στις επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Χενάν.

Εξάλλου, ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν ήταν υψηλότερος από αυτόν των νέων κρουσμάτων για ένατη συνεχόμενη ημέρα, τόνισε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Οι άνθρωποι που βγήκαν από τα νοσοκομεία ήταν 2.750 ως τα μεσάνυχτα. Συνολικά, 32.495 ασθενείς έχουν ανανήψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ