ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Δεν έχουν περάσει μετανάστες από την Τουρκία – Ήρεμη η κατάσταση

Βουλγαρία: Δεν έχουν περάσει μετανάστες από την Τουρκία – Ήρεμη η κατάσταση
(AP Photo/Hristo Rusev)

Η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας παραμένει ήρεμη σήμερα, με τη βουλγαρική κυβέρνηση να διαβεβαιώνει πως ούτε ένας μετανάστης δεν έχει περάσει παράνομα στο έδαφος της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι ήρεμη», είπε ο υπουργός Άμυνας Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση νωρίτερα σήμερα.

«Η Βουλγαρία έχει ήδη ενισχύσει με αστυνομικούς τη φύλαξη των συνόρων της με την Τουρκία. Ο Καρακατσάνοφ είπε ότι μπορεί να αναπτυχθούν επίσης έως και 1.100 στρατιώτες, εφόσον κριθεί αναγκαίο, ενώ υπενθύμισε ότι τα εξωτερικά σύνορα είναι «καλά προστατευμένα» με συρματοπλέγματα και θερμικές κάμερες.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία και το μεταναστευτικό.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο πού ακριβώς θα γίνει αυτή η συνάντηση.

Χθες, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως η συνοριακή αστυνομία εμπόδισε δύο ομάδες περίπου 30 ανθρώπων από το να εισέλθουν στη Βουλγαρία από την Τουρκία.

Η Βουλγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα χερσαία σύνορα της οποίας με την Τουρκία υπερβαίνουν τα 300 χλμ., δεν έχει δεχθεί πιέσεις από μετανάστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η Σόφια δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει μαζική εισροή μεταναστών την ώρα που εντείνει τα προληπτικά μέτρα στα σύνορα προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ