ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος αξιωματούχος: Οι Έλληνες φίλοι μας δεν μεταφέρουν την πραγματική κατάσταση

Τούρκος αξιωματούχος: Οι Έλληνες φίλοι μας δεν μεταφέρουν την πραγματική κατάσταση
AP Photo/Darko Bandic

Τη μάχη… της παραπληροφόρησης αναφορικά με τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που έχουν περάσει στα ελληνικά σύνορα συνεχίζει ακάθεκτη η Άγκυρα η οποία αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς τις ελληνικές ανακοινώσεις κατηγορώντας την Αθήνα για ηθελημένη απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης.

Σχολιάζοντας την Κυριακή το απόγευμα στην τουρκική εφημερίδα Daily Sabah την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, Τούρκος αξιωματούχος αντέκρουσε τη μέχρι εκείνη τη στιγμή ενημέρωση της Αθήνας ότι ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν παράνομα (και επομένως να συλληφθούν) σε ελληνικό έδαφος ανερχόταν σε 73.

«Υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Τουρκία ότι επιδίδεται σε εκστρατεία παραπληροφόρησης αναφορικά με τον αριθμό των προσφύγων που έχουν περάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος», αναφέρει στην τουρκική εφημερίδα Daily Sabah Τούρκος αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αναφορές, οι Έλληνες φίλοι μας δείχνουν να πιστεύουν ότι μόνο 73 πρόσφυγες έχουν περάσει στο έδαφός τους. Προφανώς, δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα παραπληροφορούσαν ηθελημένα τους πολίτες τους και το διεθνές ακροατήριο για τη σοβαρότητα της κατάστασης», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες φωτογραφίες και βίντεο που θέτουν σε σοβαρή αμφισβήτηση τα στοιχεία που έθεσε στη διάθεση των πολιτών το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, περισσότεροι από 100.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν διασχίσει από την Παρασκευή τα τουρκικά σύνορα από την Αδριανούπολη προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ