ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: Η Κύπρος έτοιμη να στείλει δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Αναστασιάδης: Η Κύπρος έτοιμη να στείλει δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα
ΙΝΤΙΜΕ

Η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει δυνάμεις στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκης, εκφράζοντάς του την πρόθεση της χώρας να βοηθήσει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη μεθόριο.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό πληροφόρησα ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας, για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης. Πρόταση που έγινε αποδεκτή», έγραψε ο κ. Αναστασιάδης.

Η νύχτα που πέρασε στον Έβρο ήταν ήρεμη, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου οι ελληνικές δυνάμεις δέχθηκαν νέα επίθεση με δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 19:30 ξεκίνησε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Στις ρίψεις συμμετείχαν, όπως φαίνεται από τα παρακάτω βίντεο, τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά - με τη βοήθεια του ανέμου - να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις.

Μάλιστα, στα βίντεο – ντοκουμέντα που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας καταγράφεται η χαρακτηριστική στιγμή που ένας Τούρκος αστυνομικός, ο οποίος πετά τα δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ