ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Κίνα: 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Ξεπέρασαν τους 3.130 οι νεκροί

Κορωνοϊός - Κίνα: 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Ξεπέρασαν τους 3.130 οι νεκροί
AP Photo

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών καθώς και αυτός των κρουσμάτων στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού

Ειδικότερα, το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και 17 νέους θανάτους ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Άρα, συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 80.754, ενώ οι θάνατοι σε 3.136.

Κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας, οι θάνατοι καταγράφηκαν όλοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, την μεγαλούπολη Γουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα ταξιδιωτών που έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί· το σύνολο των ασθενών αυτής της ομάδας αυξήθηκε σε 69. Από τα χθεσινά δύο νέα «εισαγόμενα» κρούσματα, το ένα καταγράφηκε στο Πεκίνο και το δεύτερο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης σε άλλη επαρχία της Κίνας, πλην της Χουμπέι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε τη Δευτέρα ήταν εξάλλου σημαντικά μειωμένος από αυτόν της Κυριακής (40).

Σημειώνεται ότι η Κίνα έκλεισε σήμερα όλα τα προσωρινά νοσοκομεία που είχαν ανοίξει ειδικά για τα κρούσματα του κορωνοϊού στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας, ανέφερε σήμερα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Paper, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Σαγκάης.

1.297 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν

Συνολικά 1.297 ασθενείς που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία αφού ανέρρωσαν στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύθηκε και έλαβε εξιτήριο ανερχόταν σε 59.897, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Ο Σι Τζινπίνγκ επισκέπτεται τη Γουχάν

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έφθασε το πρωί στη Γουχάν, τη μεγαλούπολη που μετατράπηκε στην εστία της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, στην πρώτη του επίσκεψη αφότου ξέσπασε η κρίση, όπως μεταδίδει το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο Σι θα δει κατοίκους, γιατρούς, ασθενείς και αξιωματούχους στο πλαίσιο της επίσκεψής του για την «επιθεώρηση» των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ολόκληρη η επαρχία τέθηκε υπό αποκλεισμό ήδη από το πρώτο στάδιο της κρίσης.

Ο Σι, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, θα εκφράσει εξάλλου τις ευχαριστίες του και αυτές της κυβέρνησής του στους εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, τους αστυνομικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους τοπικούς αξιωματούχους και τους εθελοντές που έδωσαν μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Η Χουμπέι θέτει σε εφαρμογή σύστημα που θα επιτρέψει να αρθεί σταδιακά η απαγόρευση στους πολίτες να ταξιδεύουν

Οι Αρχές στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν ότι θέτουν σε εφαρμογή σύστημα βασισμένο σε εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της, βάσει του οποίου κάθε πολίτης θα λαμβάνει «κωδικό κατάστασης υγείας», με τον οποίο θα μπορεί να ταξιδεύει, καθώς συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της ομαλότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των επαρχιακών Αρχών που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπό τους, το σύστημα αυτό έχει σκοπό να διευκολύνει την επάνοδο των πολιτών της Χουμπέι στις δουλειές τους και την προοδευτική αποκατάσταση της παραγωγής.

Η Χουμπέι θεωρείται μείζων κόμβος για πολλούς βιομηχανικούς τομείς στην Κίνα.

Στους 18 αυξήθηκαν οι νεκροί εξαιτίας της κατάρρευσης ξενοδοχείου

Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός της κατάρρευσης ξενοδοχείου το Σάββατο στην επαρχία Φουτζιάν της ανατολικής Κίνας αυξήθηκε σε 18 νεκρούς το πρωί της Τρίτης, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Συνολικά 59 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου, στην περιοχή Λιτσένγκ της πόλης Κουανγκτζού, ως τις 06:50 σήμερα (τοπική ώρα). Εξ αυτών, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των 18, κατά τις Αρχές.

Όταν κατέρρευσε το ξενοδοχείο, όπου τελούσαν σε απομόνωση άνθρωποι που εκφράζονταν φόβοι ότι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, παγιδεύτηκαν 71 άνθρωποι. Σωστικά συνεργεία αναζητούν τους υπόλοιπους 12, που χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι.

Το βράδυ της Δευτέρας διασώθηκαν ένα αγόρι 10 ετών και η μητέρα του, 52 ώρες μετά την κατάρρευση του κτηρίου και την παγίδευσή τους στα συντρίμμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ