ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό και η Κύπρος - Αναμένεται διάγγελμα από τον Αναστασιάδη

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό και η Κύπρος - Αναμένεται διάγγελμα από τον Αναστασιάδη

Σε κόκκινο συναγερμό είναι και η Κύπρος για τον κορωνοϊό με τις αρμόδιες υπηρεσίες να συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα.

Πλέον τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 14, και άλλων πέντε στις κατεχόμενες περιοχές, σύμφωνα με το philenews.com.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προβεί σε διάγγελμα για τις εξελίξεις, το οποίο θα μεταδοθεί στις 20:30 από το RIK.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, επιβεβαιώθηκαν άλλα τέσσερα κρούσματα, ενώ το πρωί της Παρασκευής ακόμη τέσσερα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται άλλα τρία πρόσωπα, τα οποία διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό τις προηγούμενες μέρες, ενώ έχει γίνει πλήρης εκκένωση του νοσηλευτηρίου, έτσι ώστε οι αρμόδιες Αρχές να είναι σε ετοιμότητα.

Αναστέλλονται όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου στην Κύπρο

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, αναστέλλονται όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Κύπρο μέχρι το τέλος Μαρτίου, παρά τις διευθετήσεις που έγιναν για προβολή των αγώνων της Α΄ Κατηγορίας από το ΡΙΚ.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, η Ομοσπονδία στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και αξιολογώντας τα δεδομένα που συνεχώς διαφοροποιούνται, μετά από εισήγηση του Προέδρου Γιώργου Κούμα, αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών της διοργανώσεων, όλων των ηλικιών, όλων των Κατηγοριών στην Κύπρο.

Η τελική απόφαση λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης με την UEFA και τις αρχές της Κύπρου και αφού προηγήθηκε έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ.

Προτεραιότητα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, αναφέρει η ανακοίνωση, αποτελεί η υγεία των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών καθώς και όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η απόφαση που έχει ληφθεί.

Η απόφαση για αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ισχύει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς και τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν όποτε κριθεί αναγκαίο.

Τέλος, η ΚΟΠ απευθύνει έκκληση προς όλα τα Σωματεία για περιορισμό των προπονήσεων και άλλων δραστηριοτήτων τους. «Είμαστε βέβαιοι πως με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, και ακολουθώντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τις οδηγίες των αρμοδίων, η κοινωνία μας θα βγει νικήτρια και από αυτή την περιπέτεια», καταλήγει η ΚΟΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ