ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συγκρούσεις Κίτρινων Γιλέκων και αστυνομίας - Αψήφησαν απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό

Γαλλία: Συγκρούσεις Κίτρινων Γιλέκων και αστυνομίας - Αψήφησαν απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό
AP

Επεισόδια ξέσπασαν στους δρόμους του Παρισιού καθώς δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και συγκρούστηκαν με μέλη του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων που διαδήλωσαν, αψηφώντας την απαγόρευση των Αρχών για μαζικές συναθροίσεις, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Το κέντρο του Παρισιού είχε κλείσει από νωρίς, με την αστυνομία να κάνει ελέγχους σε τσάντες και σακίδια λόγω της ανησυχίας ότι οι διαδηλωτές θα επιδίωκαν να επιστρέψουν στο Σανζ Ελιζέ.

Αν και η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγόρευε τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, εκατοντάδες διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν ιατρικές μάσκες, πραγματοποίησαν πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονπαρνάς, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Αργότερα το απόγευμα η ένταση αναζωπυρώθηκε.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, ο αριθμός των διαδηλωτών ανερχόταν σε περίπου 400.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε μια προσπάθεια να διαλύσουν το πλήθος και συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, την ώρα που 2000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στην πόλη για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας απωθούν μια μερίδα αποφασισμένων διαδηλωτών που επιχειρούν να συνεχίσουν την πορεία τους προς μια κατεύθυνση που δεν έχει δηλωθεί» στις αρχές, έγραψε η αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας ότι 25 άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ