ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Κύπρος: Απαγορεύονται οι πτήσεις προς τη χώρα από 21 Μαρτίου

Κορωνοϊός - Κύπρος: Απαγορεύονται οι πτήσεις προς τη χώρα από 21 Μαρτίου
(AP Photo/Michael Probst)

Σε ισχύ τίθεται από το Σάββατο 21 Μαρτίου η απαγόρευση πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Κύπρου, την οποία είχε προαναγγείλει το βράδυ της Τρίτης ο Κύπριος υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Η απαγόρευση αυτή θα είναι καθολική, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Κύπρου, Γιάννη Καρούσο, θα εκδοθεί διάταγμα σύμφωνα με το οποίο δεν θα εξαιρείται καμία χώρα.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Καρούσος έγραψε ότι «από 21/03 τίθεται σε ισχύ απαγορευτικό πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσει διάταγμα σύμφωνα με το οποίο δεν θα εξαιρείται καμία χώρα αφού πρόκειται για καθολική απαγόρευση. Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί».

Νωρίτερα, σε άλλη ανάρτησή του, ο κ. Καρούσος έγραψε ότι στο διάταγμα που θα εκδοθεί, θα ισχύουν οι εξαιρέσεις που ανακοινώθηκαν, όπως για παράδειγμα οι πτήσεις cargo.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του χθες το βράδυ, μετά τη μαραθώνια σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι από την 3η π.μ. ώρα Κύπρου της 21ης Μαρτίου του 2020 και για περίοδο 14 ημερών απαγορεύονται οι πτήσεις, πλην εκείνων μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo) προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιορδανία, Λετονία, Λίβανο, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Κατάρ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, η παράγραφος 2(α) του Διατάγματος, που έχει εκδοθεί από τον υπουργό Υγείας, ημερομηνίας 15 Μαρτίου του 2020, σε σχέση με την προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού εξέτασης του κορωνοϊού, θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι και τις 3 π.μ. της 21ης Μαρτίου 2020.

Τόνισε ότι εξαιρούνται όσα πρόσωπα έχουν μεταβεί σε χώρες του εξωτερικού για ιατρικούς λόγους, βρίσκονται στο εξωτερικό για ολιγοήμερη παραμονή για επαγγελματικούς ή υπηρεσιακούς λόγους και που δικαιούνται να εισέλθουν με βάση τη συνθήκη της Βιέννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ