ΚΟΣΜΟΣ

Απελπιστική η κατάσταση στην Ιταλία: Στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν τις σορούς θυμάτων του ιού

Απελπιστική η κατάσταση στην Ιταλία: Στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν τις σορούς θυμάτων του ιού
LaRepubblica

Πρωτόγνωρες εικόνες εξελίσσονται καθημερινά στην Ιταλία, όπου η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναγκάσει τους Ιταλούς να ενεργοποιήσουν ακόμη και το στρατό προκειμένου να μεταφέρει τους εκατοντάδες ανθρώπους που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η εικόνα που δημοσιεύει σήμερα η La Repubblica και άλλα Μέσα και δείχνει μια σειρά από στρατιωτικά οχήματα να διασχίζουν τους δρόμους της πόλης Μπέργκαμο του ιταλικού Βορρά, προκειμένου να μεταφέρουν τους δεκάδες νεκρούς στο νεκροταφείο της περιοχής.

Η Μπέργκαμο είναι μία από της πόλης που έχουν πληγεί περισσότερο από τον φονικό ιό, ο οποίος, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, έχει προκαλέσει το θάνατο σε συνολικά 2.978 ανθρώπους. Μόνο στην πόλη αυτή, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 90.

Οι νεκροί δεν χωράνε στο νεκροταφείο της πόλης και δεκάδες πτώματα ανθρώπων που νόσησαν και κατέληξαν από τον κορωνοϊό, μεταφέρονται με στρατιωτικά οχήματα σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών, όπως η Μόντενα, η Πάρμα και η Ντομοντοσόλα.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 35.713.

Σε νέα έκκληση προς τους πολίτες της περιοχής του προχώρησε νωρίτερα ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα:

«Μείνετε σπίτι, σε λίγο δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε όσους νοσούν. Δυστυχώς τα νούμερα των νέων κρουσμάτων συνεχίζουν να είναι πολύ υψηλά», τόνισε.

«Το λέω ευγενικά αλλά σε λίγο, αν δεν καταλάβετε, ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε τόνο και να γίνουμε πιο επιθετικοί, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση ισχυρές μεθόδους», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Εξήγησε δε ότι «δεν είναι μια άσκοπη θυσία, αλλά με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ