ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Παρίσι: Κάτοικος περιγράφει στο CNN Greece πώς είναι να ζεις με απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός - Παρίσι: Κάτοικος περιγράφει στο CNN Greece πώς είναι να ζεις με απαγόρευση κυκλοφορίας

Την κατάσταση που επικρατεί στο Παρίσι μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, περιέγραψε στο CNN Greece η κ. Άρια Τερζάκη που ζει και εργάζεται στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η κ. Τερζάκη σήμερα, Παρασκευή, βρίσκεται για τέταρτη μέρα στο σπίτι της, όπως και όλοι οι πολίτες της Γαλλίας μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές.

Το μέτρο, όπως εξηγεί η κ. Τερζάκη στο CNN Greece, έχει τεθεί σε ισχύ από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

«Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος όσον αφορά την κυκλοφορία είναι κυρίως το ψυχολογικό», μας λέει η κ. Τερζάκη.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του, δεν μπορεί να βρεθεί με τους φίλους του και πρέπει να κλειστεί μέσα στο σπίτι του», προσθέτει.

Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον κατ' οίκον περιορισμό τους οι πολίτες, όπως εξηγεί η κ. Τερζάκη, είναι ότι πολλά σπίτια στη γαλλική πρωτεύουσα είναι πολύ μικρά, 15 με 20 τ.μ.. Γεγονός που κάνει ιδιαίτερα πιο δύσκολες τις συνθήκες παραμονής ορισμένων πολιτών στο σπίτι.

Όταν κάποιος επιθυμεί να βγει έξω, όπως μας εξηγεί η κ. Τερζάκη, πρέπει να συμπληρώσει μία «άδεια εξόδου» την οποία μπορεί να την εκτυπώσει από το Διαδίκτυο.

paris2

Σε αυτή πρέπει να αναγράφεται το όνομα και η ημερομηνία γέννησης του πολίτη, ο τόπος διαμονής καθώς και ο λόγος μετακίνησής του.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των γαλλικών Αρχών, οι πολίτες μπορούν να βγουν εκτός της οικίας τους αν πρέπει να προσέλθουν στην εργασία τους, για να ανεφοδιαστούν είδη πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ και φαρμακείο), αν αισθανθούν αδιαθεσία και πρέπει να επισκεφθούν κάποιο γιατρό, αν θέλουν να περπατήσουν ή να βγάλουν το κατοικίδιό τους βόλτα και, τέλος, αν πρέπει να επισκεφθούν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ