ΚΟΣΜΟΣ

Ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία διάσημου Γερμανού κανίβαλου

Ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία διάσημου Γερμανού κανίβαλου

 Δεκαπέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη μιας εκ των πλέον φρικιαστικών ιστοριών δολοφονίας και κανιβαλισμού που σημειώθηκαν ποτέ, ο Άρμιν Μέιβες διηγείται στο ντοκιμαντέρ 'Docs: Interview with a Cannibal' τις ανατριχιαστικές του πράξεις.

Έτος 2001, Γερμανία. Ο μηχανικός υπολογιστών από το Ρότενμπουργκ βάζει αγγελία σε εφημερίδα και ανακοινώνει ότι αναζητά εθελοντή που δεν θα είχε πρόβλημα να θυσιαστεί και να φαγωθεί. Περίεργο πως, μα υπάρχει ανταπόκριση.

Ο 43χρονος Μπερντ Μπράντες δέχεται να επισκεφθεί το αγρόκτημα του Μέιβες και ξεκινάει η άρρωστη και δολοφονική του δράση. Ο Μέιβες δίνει υπνωτικά χάπια στον Μπράντες και τρώνε μαζί μέρη του σώματός του. Στη συνέχεια, όπως εξιστορεί στο ντοκιμαντέρ, του διαβάζει ένα μυθιστόρημα πριν τελικά τον μαχαιρώσει στον λαιμό για να τον σκοτώσει. Τον έκοψε κομμάτια, έθαψε το κεφάλι του στον κήπο και το υπόλοιπο το έβαλε στην κατάψυξη. Όλα αυτά τα τραβούσε βίντεο, αλλά οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ αποφάσισαν να μην τα συμπεριλάβουν.

Όλα ξεκίνησαν, όπως λέει ο Μέιβες , μετά το θάνατο της μητέρας του, όταν και ξεκίνησε μία «δεύτερη ζωή» στο Διαδίκτυο, μπαίνοντας σε chatrooms για τον κανιβαλισμό, όπου και διάφοροι προσφέρονταν εθελοντικά για να φαγωθούν. Ο Μέιβες καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2006. Στη δίκη του κατέθεσε ότι ο Bernd Brandes πήγε σε εκείνον θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του. "Για εκείνον ήταν ένας ωραίος θάνατος". Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλακή το 2004 για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ