ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Τα μέτρα περιορισμού ενδέχεται να διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Τα μέτρα περιορισμού ενδέχεται να διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου
AP Photo/Mary Altaffer

Η απομόνωση που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας, στο πλαίσιο της μάχης για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού Covid-19 είναι πιθανό να διαρκέσει 10 με 12 εβδομάδες ή μέχρι τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

Οι Αμερικανοί προσαρμόζονται στη μεγαλύτερη αλλαγή στην καθημερινή ζωή τους από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα σχολεία είναι κλειστά, οι αθλητικές συναντήσεις έχουν αναβληθεί, ενώ επιχειρήσεις και βιομηχανίες παραμένουν κλειστές, επιτείνοντας τις οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το πακέτο οικονομικής υποστήριξης που ολοκληρώνεται στο Κογκρέσο θα συμπεριλαμβάνει την καταβολή εφάπαξ ποσού 3.000 δολαρίων για τις αμερικανικές οικογένειες, ώστε η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να μπορέσει να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία με ρευστότητας τεσσάρων τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσε ο Στίβεν Μνούτσιν.

Πάνω από 8.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, δηλώνει τώρα ότι υπάρχουν περισσότερα από 8.000 περιστατικά μόλυνσης από τον Covid-19 στην πόλη, περίπου το 1/3 του συνόλου των περιστατικών που έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι η Νέα Υόρκη απέχει 10 ημέρες από ελλείψεις υλικών καταπολέμησης του κορωνοϊού, σε ευρεία κλίμακα.

Αναπνευστήρες, μάσκες προστασίας προσώπου, αλλά και άλλα υλικά προσωπικής προστασίας θα μεταφερθούν πρώτα στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλες πολιτείες, που τα έχουν άμεση ανάγκη, καθώς η παραγωγή μειώνεται εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του διευθυντή του Εθνικού Επιδημιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, Άντονι Φαούτσι.

«Τα υλικά τα οποία έχουν συγκεντρωθεί πηγαίνουν ξεκάθαρα στις περιοχές άμεσης ανάγκης που τα χρειάζονται περισσότερο και αυτές είναι: η Καλιφόρνια, η Ουάσιγκτον και προφανώς η Νέα Υόρκη που έχει χτυπηθεί σκληρά» δήλωσε ο Φαούτσι στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS News.

«Είναι πολύ, πολύ ξεκάθαρο ότι αποτελούν μία υψηλή προτεραιότητα» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ