ΗΠΑ: Οι ρωσικές επιδρομές γύρω απο το Χαλέπι ευνοούν τον ISIS
Εικόνα απο το βαμβαρδισμένο Χαλέπι - Πηγή: REUTERS/Abdalrhman Ismail

Κριτική για το αποτέλεσμα που έχουν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές γύρω από την πόλη του Χαλεπιού επέρριψε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιθέσεις εναντίον οργανώσεων της αντιπολίτευσης και αμάχων, "ευνοούν ευθέως" τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

"Αυτό που κάνει η Ρωσία αυτή τη στιγμή ευνοεί ευθέως το Ισλαμικό Κράτος" είπε ο Μπρετ Μαγκέρκ, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, καταθέτοντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει τεθεί επικεφαλής ενός στρατιωτικού συνασπισμού στον οποίο μετέχουν περίπου 65 χώρες και βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2014.

"Τους επόμενους έξι μήνες θα επιταχύνουμε και να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας", διαβεβαίωσε ο Μαγκέρκ. Παραδέχτηκε όμως ότι "η πρόοδός μας δεν θα είναι πάντα ευθεία και θα πρέπει να περιμένουμε πισωγυρίσματα και εκπλήξεις".

Διαβάστε επίσης