ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: 50 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.955

Κορωνοϊός - Γερμανία: 50 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.955
AP Photo/Michael Probst

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε σε 36.508, ενώ 198 ασθενείς έχουν υποκύψει μέχρι τώρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Με βάση τα νέα δεδομένα του ινστιτούτου, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.955 και διαπιστώθηκαν 50 επιπλέον θάνατοι την Τετάρτη.

Παρά το μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων στη χώρα, πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν μόλις 0,4% τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχαν οι κρατικές αρχές στο Bloomberg, τη στιγμή που το ίδιο ποσοστό στην Ιταλία αγγίζει το 9,5%.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αιτία γι’ αυτό είναι ότι ο Covid-19 δεν έχει, προς το παρόν, εισχωρήσει στα γηραιότερα και τα πιο ευπαθή στρώματα του γερμανικού πληθυσμού.

Οι Αρχές εξετάζουν καθημερινά και εντοπίζουν ότι οι ήπιες περιπτώσεις εντοπίζονται θετικές στον ιό, ενώ περισσότερο από το 60% των φορέων του ιού είναι κάτω των 60 ετών.

156 δισεκατομμύρια στη «μάχη» κατά του ιού

Παράλληλα, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη την εγγραφή δανείων ύψους 156 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Με την σημερινή - ιστορική, όπως την χαρακτηρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ - απόφαση, το Βερολίνο εγκαταλείπει για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και το θεσμοθετημένο «φρένο χρέους» της χώρας. Τη σχετική εισήγηση αναμένεται να εγκρίνει την Παρασκευή και η Άνω Βουλή της Γερμανίας (Bundesrat).

Η «Ομπρέλα Προστασίας της Οικονομίας» που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει κεφάλαια ύψους περίπου 600 δισεκατομμυρίων, για την στήριξη εταιριών, εργαζομένων, ενοικιαστών, ανέργων κλπ. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται ακόμη και προσωρινή επένδυση της κυβέρνησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ