ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ισπανία: Το 1/3 των νεκρών ήταν ηλικιωμένοι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας

Κορωνοϊός - Ισπανία: Το 1/3 των νεκρών ήταν ηλικιωμένοι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας
AP Photo/Bernat Armangue

Συνολικά 1.307 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας στην Ισπανία έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων, μετέδωσε το ραδιόφωνο Cadena Ser, αναθεωρώντας προς τα επάνω την προηγούμενη ανάλυσή του που έκανε λόγο μόνο για 397 θανάτους.

Μόνο στην περιφέρεια της Μαδρίτης, έχουν πεθάνει 855 τρόφιμοι γηροκομείων από την έναρξη της επιδημίας. Ο σταθμός επικαλέστηκε στοιχεία που συνέλεξαν τα τοπικά παραρτήματά του σε όλη την Ισπανία.

Οι οίκοι ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι ένοικοι των οποίων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανέφερε ότι ακόμη συλλέγει στοιχεία από όλες τις περιφέρειες για την κατάσταση στα γηροκομεία και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Το όριο των 4.000 κρουσμάτων ξεπέρασε πλέον η Ισπανία καθώς κατέγραψε 8.578 νέα κρούσματα και 655 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Με βάση τα νέα αυτά δεδομένα, τα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκαν στα 56.188, από 47.610 την Τετάρτη, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 4.089, έναντι 3.434 την Τετάρτη.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ισπανία ξεπέρασε την Τετάρτη την Κίνα όπου πέθαναν 3.291 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την αρνητική πρωτιά εξακολουθεί να διατηρεί η Ιταλία, όπου ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει τουλάχιστον7.503 ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ