ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν για την προσωπική ασφάλεια των Χάρι και Μέγκαν

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν για την προσωπική ασφάλεια των Χάρι και Μέγκαν
AP Photo/Patrick Semansky

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαμήνυσε την Κυριακή ότι η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να πληρώσει για την ασφάλεια του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έγραψε στο Twitter ότι το ζεύγος, «τώρα έφυγε από τον Καναδά για τις ΗΠΑ», πρόσθετοντας:

«Οι ΗΠΑ, ωστόσο, δεν θα πληρώσουν για την ασφάλειά τους. Εκείνοι πρέπει να πληρώσουν!».

Τον Ιανουάριο ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν ότι αποποιούνται τις υποχρεώσεις τους, ως μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και θα εργαστούν για να εξασφαλίσουν μόνοι τους τα εισοδήματά τους.

Πλήθος δημοσιευμάτων απέδιδε πριν περίπου ένα μήνα την πιθανή μετοίκηση του ζεύγους στο Λος Άντζελες, τόσο στη διαφαινόμενη διάθεση της Μέγκαν Μαρκλ να επιστρέψει στην υποκριτική -ή έστω σε μια καριέρα στο Χόλιγουντ- αλλά και στην πίεση που δέχονται από τον Τύπο στον Καναδά.

Η Μέγκαν Μαρκλ, προτού ακόμη παντρευτεί τον Πρίγκιπα Χάρι, θεωρείτο μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ηθοποιός, με αρκετά υψηλό κασέ: Μόνο για τη συμμετοχή της στη δραματική σειρά «Suits», η πληρωμή της ήταν 330.000 βρετανικές λίρες (περίπου 388.000 ευρώ) ανά σεζόν.

Η ίδια είχε δηλώσει πως μετά τον γάμο τους θα σταματούσε την καριέρα της στην υποκριτική, όπως και έπραξε. Μόνο που πλέον το βασιλικό πρωτόκολλο δεν θα ισχύει για εκείνη κι έτσι δεν αποκλείεται να την ξαναδούμε μελλοντικά τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη, όπως εκτιμά ο διεθνής Τύπος.

Όσο για τον Χάρι, έχει δημιουργήσει την αθλητική διοργάνωση «Invictus Games», ένα event που διεξάγεται με τη συμμετοχή βετεράνων στρατιωτών με κινητικά προβλήματα ή αναπηρίες λόγω τραυματισμών, καθώς και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις HALO Trust, Walking With The Wounded, και London Marathon Charitable Trust.

Σημειώνεται πως ο νεαρός πρίγκιπας είχε θητεύσει για 10 χρόνια (2005 - 2015) στο βρετανικό στρατό ως πιλότος ελικοπτέρων, με ετήσιο μισθό 50.000 δολάρια, τον οποίο, όμως δώριζε σε φιλανθρωπίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ