ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο επικεφαλής της επιτροπής αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ισπανία

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο επικεφαλής της επιτροπής αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ισπανία
AP Photo/Alvaro Barrientos

Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Φερνάνδο Σιμόν διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19.

Την ανακοίνωση έκανε η αναπληρώτριά του Μαρία Χοσέ Σιέρα που αντικατέστησε τον Φερνάνδο Σιμόν στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της επιδημίας.

Κατά την ενημέρωση, τονίσθηκε ότι πλέον τα κρούσματα στην Ισπανία αυξάνονται ημερησίως με ρυθμό 12% έναντι του 20% στις 25 Μαρτίου.

Ο αριθμός των μελών του υγειονομικού προσωπικού που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ανέρχεται σε 12.298.

Ο ημερήσιος ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων επιβραδύνεται συνεχώς από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας στην Ισπανία, όπου οι υγειονομικές αρχές ελπίζουν ότι η κορύφωση της επιδημίας είναι κοντά.

Ελαφρά μείωση του αριθμού των νεκρών της επιδημίας Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε στην Ισπανία, που ανακοίνωσε 812 νέους θανάτους μετά το χθεσινό ρεκόρ των 838 ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας είναι 7.340.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία ανήλθε σε 85.195, έναντι 78.797 την Κυριακή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 6.398 νέα κρούσματα.

Παράλληλα, ο αριθμός των ιαθέντων αυξήθηκε και έφθασε κοντά στις 17.000.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 απαγορεύοντας την έξοδο από το σπίτι για την μετάβαση στην εργασία όλων των εργαζομένων σε μη νευραλγικούς τομείς μέχρι τις 11 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ