ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Βγήκε από την καραντίνα ο πρίγκιπας Κάρολος

Κορωνοϊός: Βγήκε από την καραντίνα ο πρίγκιπας Κάρολος
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ο πρίγκιπας Κάρολος ο οποίος είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, βγήκε από την καραντίνα μια εβδομάδα αφού έγινε η διάγνωση.

H υγεία του είναι καλή, σύμφωνα με πηγή του παλατιού που μίλησε στο CNNi και ο ίδιος συμβουλεύτηκε τον γιατρό του πριν βγει από την αυτοαπομόνωση.

Ο 71χρονος διάδοχος του θρόνου είχε την ήπια μορφή της νόσου. Δεν γνωρίζει πώς κόλλησε τον ιό καθώς είχε έρθει σε επαφή με πολλά άτομα σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Η σύζυγός του, Καμίλα βρέθηκε αρνητική στον κορωνοϊό αλλά ήταν επίσης σε εθελοντική καραντίνα.

Η αυτοαπομόνωση του Καρόλου κράτησε επτά ημέρες, όπως προβλέπεται στην Βρετανία.

Με βάση τις κυβερνητικές οδηγίες αλλά και τις συμβουλές των γιατρών, ο Κάρολος και η Καμίλα είχαν απομονωθεί στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, απ’ όπου και εργάζεται τις τελευταίες ημέρες ο πρίγκιπας.

Πηγή από τα βασιλικά ανάκτορα ανέφερε ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας υποβλήθηκε σε εξετάσεις τη Δευτέρα και έλαβε τα αποτελέσματα την Τρίτη. Ο Κάρολος έχει μιλήσει τόσο με τη βασίλισσα Ελισάβετ όσο και με τα παιδιά του.

Τελευταία είδε την 93χρονη βασίλισσα το πρωί της 12ης Μαρτίου, έπειτα από μια τελετή απονομής και πριν από το νωρίτερο χρονικό σημείο κατά το οποίο θα μπορούσε να μεταδώσει τη νόσο.

«Η υγεία της βασίλισσας είναι καλή» επισήμανε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Η βασίλισσα είδε τελευταία φορά τον πρίγκιπα της Ουαλίας, για σύντομο χρονικό διάστημα, έπειτα από μια τελετή απονομής, το πρωί της 12ης Μαρτίου και ακολουθεί όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την ευημερία της».

Πηγή από τα ανάκτορα σημείωσε ότι το νωρίτερο που ο Κάρολος θα μπορούσε να μεταδώσει τη νόσο είναι η 13η Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ