ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Μ. Βρετανία: Πέθανε ένα πεντάχρονο αγοράκι – 708 νεκροί σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - Μ. Βρετανία: Πέθανε ένα πεντάχρονο αγοράκι – 708 νεκροί σε 24 ώρες
Dominic Lipinski/PA via AP

Άσχημα νέα έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία. Ένα πεντάχρονο αγοράκι πέθανε, έχοντας νοσήσει από τον κορωνοϊό

Η Μεγάλη Βρετανία καταγράφει σήμερα 708 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19 σε διάστημα μίας ημέρας, ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, βάσει του οποίου το σύνολο των νεκρών από τη νόσο ανέρχεται πλέον σε 4.313, έγινε γνωστό από τις υγειονομικές αρχές σήμερα.

Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά αρνητικό ρεκόρ ημέρας. Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν 684 νέοι θάνατοι, έπειτα από μια αύξηση 569 θανάτων την Πέμπτη, 563 την Τετάρτη και 381 την Τρίτη.

Μεταξύ των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία, όπως διευκρινίζουν οι αρχές, 637 ασθενείς ηλικίας 5-104 ετών έχουν πεθάνει στην Αγγλία. Οι 40 εξ αυτών (ηλικίας 48-93 ετών) δεν είχαν κανένα άλλο πρόβλημα υγείας, που να ήταν γνωστό.

Συνολικά, 41.903 κρούσματα έχουν καταγραφεί, ήτοι 3.735 περισσότερα σε μία ημέρα.

Η Γαλλία παρήγγειλε 2 δισεκατομμύρια μάσκες

Η Γαλλία συνεχίζει τις προσπάθειές της να εφοδιαστεί με μάσκες και οι παραγγελίες της σε κατασκευαστές στην Κίνα έχουν ήδη φθάσει τα σχεδόν 2 δισεκατομμύρια κομμάτια, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

«Αναφορικά με τις μάσκες που έχουμε παραγγείλει στην Κίνα, δεν πρέπει να απέχουμε πολύ από τα δύο δισεκατομμύρια και συνεχίζουμε να στέλνουμε παραγγελίες» είπε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό μέσο Brut.

«Οι παραγγελίες που έχουμε στείλει για μάσκες είναι μεγαλύτερες από τον αριθμό που λαμβάνουμε», καθώς υπάρχει ένας «παγκόσμιος ανταγωνισμός», υπογράμμισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες της Γαλλίας, που καταβάλλει παράλληλα, για να ενισχύσει την παραγωγή μασκών σε εθνικό επίπεδο.

10.000 κρούσματα στην Πορτογαλία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Πορτογαλία ξεπέρασαν το φράγμα των 10.000 σήμερα, την ώρα που η υπουργός Υγείας της χώρας Μάρτα Τεμίντο προτρέπει τους πολίτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους στη μάχη κατά της επιδημίας, καθώς εξακολουθεί να μην φαίνεται «φως στο τέλος του τούνελ».

«Η μάχη δεν είναι ένας αγώνας των 100 μέτρων, είναι ένας μαραθώνιος» είπε η Τεμίντο κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Είναι η στιγμή να εξισορροπήσουμε τον φόβο και το θάρρος, το κουράγιο να μείνουμε σπίτι, να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους άλλους, να ζητάμε βοήθεια όταν την έχουμε ανάγκη».

Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 10.524 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 266 θανάτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ