ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γαλλία: Οι πολίτες είδαν ηλιόλουστη μέρα και βγήκαν στους δρόμους

Κορωνοϊός - Γαλλία: Οι πολίτες είδαν ηλιόλουστη μέρα και βγήκαν στους δρόμους
AP Photo/Christophe Ena

Οι γαλλικές Αρχές προειδοποιούν τους Παριζιάνους να μην υποκύψουν στον ηλιόλουστο ανοιξιάτικο καιρό και να μείνουν στα σπίτια τους για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, που έχει σκοτώσει ήδη 7.560 ανθρώπους στη Γαλλία.

Η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες, έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17 Μαρτίου για να αναχαιτίσουν τη διασπορά της νόσου Covid-19. Τα μέτρα παρατάθηκαν έως τη 15η Απριλίου και αναμένεται περαιτέρω παράτασή τους.

Προσκεκλημένοι σε τηλεοπτικές εκπομπές σήμερα, μεταξύ αυτών γιατροί, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από πολλούς Γάλλους να έχουν βγει έξω και να βολτάρουν κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα αλλά και στους δρόμους, να κάνουν τζόκινγκ ή να απολαμβάνουν την ηλιόλουστη ημέρα.

«Όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες, όταν βλέπουμε αυτές τις συμπεριφορές, είναι αλήθεια ότι είναι εντελώς ακατανόητο» είπε στο BFM TV ο Ζαν Ροτνέρ, επικεφαλής του Γκραντ Εστ, της περιοχής όπου εξαπλώθηκε πρώτα η επιδημία.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή στο Παρίσι για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση των μέτρων απομόνωσης», δήλωσε στο ίδιο δίκτυο η Βαλερί Πεκρές, επικεφαλής της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού.

«Μην υποκύπτετε στον πειρασμό, ακόμα κι αν διανύουμε περίοδο διακοπών και ο καιρός είναι καλός. Μείνετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο» συμπλήρωσε.

«Το σύστημα υγείας μας είναι κορεσμένο, τίποτα δεν θα ήταν χειρότερο από την ημι-απομόνωση».

Δύο υπερταχείες TGV μετέφεραν επιλέον ασθενείς που έπρεπε να νοσηλευτούν σε ομάδες εντατικής θεραπείας από την περιοχή του Παρισιού σε νοσοκομεία στη Βρετάνη για να μετριάσουν την πίεση που ασκείται στις δομές υγείας που έχουν κατακλυστεί από νοσούντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ