ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Κρίσιμη «μάχη» στις ΗΠΑ: 1.200 νεκροί σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - Κρίσιμη «μάχη» στις ΗΠΑ: 1.200 νεκροί σε 24 ώρες
AP Photo/Jeff Chiu

Πάνω από 1.200 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό υπέκυψαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση που δημοσιοποίησε την Κυριακή το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με το κλιμάκιο διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας, που δεν θεωρείται ότι ήρθε ακόμη.

«Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή», τόνισε.

«Πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αντέκρουσε την κριτική ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα δέοντα για να προμηθεύσει τις Πολιτείες με αναπνευστήρες που πολλοί ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση χρειάζονται για να επιβιώσουν. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι οι κυβερνήτες ζητούν περισσότερο εξοπλισμό από όσο θα χρειαστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ