ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ο Μπόρις Τζόνσον «πηγαίνει καλά» - Αναμένεται να επιστρέψει στο γραφείο του

Κορωνοϊός: Ο Μπόρις Τζόνσον «πηγαίνει καλά» - Αναμένεται να επιστρέψει στο γραφείο του
Chris Jackson/Pool via AP

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «πηγαίνει καλά» και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του, δήλωσε ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ μετά την εισαγωγή του Βρετανού ηγέτη την Κυριακή, στο νοσοκομείο.

«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ», δήλωσε ο Τζένρικ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10», πρόσθεσε ο Τζένρικ αναφερόμενος στο γραφείο και την κατοικία του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Έπειτα από σύσταση του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε σε νοσοκομείο για εξετάσεις», ανέφεραν οι υπηρεσίες του Τζόνσον το βράδυ της Κυριακής.

Πρόκειται για «προληπτικό μέτρο, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό που επιμένουν, 10 ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε», συνεχίζει το δελτίο Τύπου που διένειμε ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, 55 ετών, έγινε ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που ανακοίνωσε πως προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, την 27η Μαρτίου. Τέθηκε σε απομόνωση σε διαμέρισμα της πρωθυπουργικής κατοικίας. Την Παρασκευή, ενημέρωσε πως θα συνεχίσει να τελεί σε απομόνωση, καθώς συνέχιζε να έχει υψηλό πυρετό.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε στο ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι επείγον περιστατικό και παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ