ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γαλλία: Συνολικά 1.427 νεκροί μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Κορωνοϊός - Γαλλία: Συνολικά 1.427 νεκροί μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο
AP / David Vincent

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης ότι οι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στη Γαλλία ξεπέρασαν τις 10.000, ενώ μέσα σε μόλις μία ημέρα έχασαν τη ζωή τους συνολικά 1.427 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αριθμός αυτός προκύπτει από τη δραματική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε οίκους ευγηρίας και φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων.

Ειδικότερα , η Γαλλία μετρά 10.328 θύματα από την πανδημία του κορωνοϊού, εκ των οποίων 7.091 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο και 3.237 είναι οι νεκροί στα γηροκομεία της χώρας.

O γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, ανακοίνωσε ότι 607 άτομα πέθαναν μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο από τον COVID 19 σε γαλλικά νοσοκομεία και άλλοι 820 σε οίκους ευγηρίας. «Σε εθνικό επίπεδο φαίνεται πως ο αριθμός των νεκρών σταθεροποιείται», υποστήριξε ο κ. Σαλομόν.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς σε ολόκληρη τη γαλλική επικτράτεια, έχοντας διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον κ. Σαλομόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, βρέθηκε την Τρίτη σε δύο πόλεις κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα όπου συναντήθηκε με γιατρούς και νοσηλευτές.

«Σας ευχαριστώ που σέβεστε τα αυστηρά μέτρα και μένετε σπίτι σας, έχει μεγάλη αξία αυτό», έλεγε ο Μακρόν στους πολίτες που τον υποδέχθηκαν με επευφημίες και χειροκροτήματα.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πατέρας του οποίου πέθανε το περασμένο σαββατοκύριακο, χωρίς, ωστόσο, ο θάνατός του να συνδέεται με τον κορωνοϊό, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης σε όλες τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την πανδημία, ενώ χαιρέτισε και το υγεινομικό προσωπικό της χώρας για τη μάχη που δίνει με σκοπό την προστασία των ασθενών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ