ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ο Μπόρις Τζόνσον περνάει ακόμη δύσκολα, αλλά φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα

Τραμπ: Ο Μπόρις Τζόνσον περνάει ακόμη δύσκολα, αλλά φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα
AP Photo/Alex Brandon

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζονσον, που νοσηλεύεται στην εντατική, καθώς νόσησε από την COVID-19, τα πηγαίνει καλύτερα, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι είχε μιλήσει σχετικά με εκπροσώπους της Βρετανίας.

«Μόλις μίλησα με εκπροσώπους της Βρετανίας και νομίζω ότι ο μεγάλος πρωθυπουργός τους τα πάει καλύτερα σήμερα ή τουλάχιστον είναι καλύτερα» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την πανδημία COVID-19.

«Σίγουρα είχε ένα σοβαρό κρούσμα, ενώ περνάει ακόμη δύσκολα, αλλά φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα. Αυτό είναι καλό» πρόσθεσε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση της Βρετανίας, ο ηγέτης των Συντηρητικών παραμένει στην εντατική, όμως η κατάστασή του «βελτιώνεται», μπορεί να «κάθεται στο κρεβάτι του» και να «μιλάει» με γιατρούς και νοσηλευτές, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ.

Ο Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής και στην εντατική μία μέρα αργότερα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραμένει στο St Thomas Hospital του Λονδίνου, υπό στενή παρακολούθηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ