ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Τραγικός ο απολογισμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Κορωνοϊός: Τραγικός ο απολογισμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Τραγικός είναι ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον κορωνοϊό. Συνολικά, στα νοσοκομεία πέθαναν σε ένα 24ωρο 717 άνθρωποι.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας 17χρονος, σύμφωνα με το Sky News. Συνολικά, το ΗΒ μετρά 11.329 νεκρούς.

Τα περισσότερα θύματα καταγράφει η Αγγλία με 667 θανόντες σε μία ημέρα και 10.261 συνολικά. Από τους νεκρούς, οι 40 δεν είχαν προβλήματα υγείας.

Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι σημειώνουν μικρή μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως η Βρετανία μαζί με τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Γαλλία έχουν «σπάσει» το φράγμα των 10.000 θανάτων.

Φόβοι για συρρίκνωση της οικονομίας

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε συναδέλφους του ότι η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί κατά έως 30% αυτό το τρίμηνο λόγω της καραντίνας για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, την ώρα που ο αυξανόμενος αριθμός θανάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας για άρση των περιορισμών σύντομα.

Ο αριθμός των θανάτων λόγω της COVID-19 σε νοσοκομεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τους 10.000 και υψηλόβαθμος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης έχει πει ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει η χειρότερα πληγείσα στην Ευρώπη.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Times ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ συζήτησε με τους συναδέλφους του την πιθανότητα το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) να συρρικνωθεί κατά 25-30% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Χρησιμοποιώντας ως πηγές υπουργούς που δεν κατονομάζονται, η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Σουνάκ και άλλοι πιέζουν για χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για χάρη της οικονομίας, ενώ άλλοι αντιδρούν καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να επανεξεταστούν τα ισχύοντα μέτρα που επιβλήθηκαν στις 23 Μαρτίου, με πολλούς να εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα τα παρατείνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ