ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Το όνομα του Τραμπ πάνω στις επιταγές των Αμερικανών για την οικονομική τους ενίσχυση

Κορωνοϊός: Το όνομα του Τραμπ πάνω στις επιταγές των Αμερικανών για την οικονομική τους ενίσχυση
AP Photo/Evan Vucci, File

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ζήτησε να τυπωθεί το όνομα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις επιταγές που θα σταλούν σε εκατομμύρια Αμερικανούς προκειμένου να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού, μια απόφαση που θα καθυστερήσει κατά αρκετές ημέρες την παράδοσή τους, ανέφερε σε χθεσινό άρθρο της η εφημερίδα Washington Post.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι επιταγές των 1.200 δολαρίων, που θα σταλούν στο πλαίσιο του προγράμματος 2,3 τρισεκ. δολαρίων που υιοθετήθηκε τον προηγούμενο μήνα προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της Covid-19 στην αμερικανική οικονομία, θα έχουν το όνομα του Τραμπ στη γραμμή την οποία κανείς μπορεί να συμπληρώσει για να υπενθυμίζει τον σκοπό της επιταγής.

Η Washington Post επεσήμανε ότι η φορολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, αρμόδια για την έκδοση των επιταγών αυτών, ενημερώθηκε μόλις χθες Τρίτη για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

«Η ομάδα, που εργάζεται από το σπίτι, τώρα έχει επιδοθεί σε μια κούρσα για να κάνει την αλλαγή, η οποία, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους, είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην έκδοση των πρώτων επιταγών», τόνιζε η εφημερίδα.

Έπειτα από δύο ημέρες κατά τις οποίες σημειωνόταν πτωτική τάση, οι ΗΠΑ κατέγραψαν τη Μεγάλη Τρίτη νέο θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 2.200 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες.

Αυτός, είναι ο πιο βαρύς απολογισμός που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ενώ ο αριθμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 είχε υποχωρήσει περί τους 1.500 τόσο την Κυριακή όσο και τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη στις ΗΠΑ διαπιστώθηκαν 2.228 νέοι θάνατοι ως τις 20:30, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Αυτό αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του SARS-CoV-2 σε 25.757 μέχρι τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ