ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ένοπλος με μαχαίρι έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Παρίσι

Γαλλία: Ένοπλος με μαχαίρι έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Παρίσι
Φωτογραφία αρχείου AP Photo / Bob Edme

Αστυνομικοί σκότωσαν έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι στο Λα Κουρνέβ, προάστιο του Παρισιού, αφού, σύμφωνα με την αστυνομία, «απείλησε» τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την εισαγγελία του Μπομπινί.

Αυτός ο άνδρας «γεννήθηκε στο Αφγανιστάν», έγινε γνωστό από την εισαγγελία, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Γύρω στις 16:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας), αστυνομικοί, που έκαναν περιπολία με ποδήλατα, αντιλήφθηκαν τον άνδρα που ήταν οπλισμένος με ένα «μεγάλο μαχαίρι», αναφέρει η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο άνδρας «απείλησε» και «όρμησε» εναντίον των αστυνομικών, συμπληρώνει η αστυνομική διεύθυνση, που διευκρινίζει ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν «πολλές φορές».

«Κανένα σενάριο δεν αποκλείεται, όμως εκ των προτέρων δεν διατυπώθηκαν φράσεις τρομοκρατικού χαρακτήρα», επισημαίνει μια άλλη αστυνομική πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιανουαρίου αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν το απόγευμα της Παρασκευής έναν άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να μαχαιρώσει πολλούς ανθρώπους κοντά στο Παρίσι.

Τότε, ένας άνδρας σκοτώθηκε, άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά και ένας τρίτος ελαφρά, σύμφωνα με την εισαγγελία του Κρετέιγ και μια άλλη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο δήμαρχος του Βιλζουίφ, Φρανκ Λε Μποελέκ, είπε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν ένας 56χρονος κάτοικος της κοινότητας.

«Έκανε περίπατο με τη σύζυγό του, όταν τον πλησίασε ο δράστης. Εκείνος προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα του και δέχτηκε τη μαχαιριά», εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει, αλλά αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον σκότωσαν στη γειτονική συνοικία Αΐ λε Ροζ. Μια φωτογραφία που τραβήχθηκε αμέσως μετά την επίθεσης και στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον εικονίζει ξαπλωμένο ανάσκελα σε μια διασταύρωση, ντυμένο με ένα μαύρο ένδυμα που μοιάζει με τζελάμπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ