ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο αριθμός των νεκρών

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο αριθμός των νεκρών
AP Photo/Mark Lennihan

Σε τουλάχιστον 711.197 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της νόσου Covid-19. Στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι η πτώση στον αριθμό των εισαγωγών και άλλες μετρήσεις που βελτιώνονται καταδεικνύουν πως η πολιτεία ενδέχεται να έχει περάσει την κορύφωση της κρίσης του κορωνοϊού και βρίσκεται πλέον στον δρόμο της σταθεροποίησης.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία του Κουόμο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης τύπου του, διατυπώθηκε καθώς ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών στην πολιτεία μειώθηκε σε 540 από 630 μία ημέρα πριν, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται ανέρχεται σε 16.967, μια μείωση άνω των 1.300 τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι διασωληνώσεις και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ έχουν επίσης καθοδική τάση.

«Εάν κοιτάξετε τις τελευταίες τρεις ημέρες, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι περάσαμε το σημείο της σταθεροποίησης της κατάστασης και αρχίζουμε την κάθοδο, που θα μπορούσε να σημαίνει πολύ καλά νέα» επισήμανε ο Κουόμο.

Ο Άντριου Κουόμο ανέφερε ότι καταγράφηκαν περί τις 2.000 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, έναν αριθμό που χαρακτήρισε «εξαιρετικά μεγάλο», παρά το γεγονός ότι οι 540 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών είναι οι λιγότεροι από την 1η Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έχει ανακοινώσει την παράταση έως τις 15 Μαΐου των μέτρων καραντίνας στην πολιτεία.

1,5 εκατομμύρια μάσκες στη Νέα Υόρκη

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ απέστειλε 1,5 εκατομμύρια υφασμάτινες μάσκες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης χθες, Παρασκευή. Οι πολίτες καλούνται να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η κοινωνική απομόνωση (πχ. στα μέσα μαζικής μεταφοράς).

Μάλιστα, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του επιβατικού κοινού για την ανάγκη χρήσης μάσκας υπό τον τίτλο «Keep Them Covered».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε μία νέα υπηρεσία που ενθαρρύνει τους πολίτες να τραβήξουν φωτογραφικά ντοκουμέντα από σημεία που παρατηρείται συγχρωτιμός και δεν τηρούνται οι οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αποστέλλονται στις αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ