ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Τουρκία: 400 συλλήψεις σε ενάμιση μήνα για «προκλητικές» αναρτήσεις

Κορωνοϊός - Τουρκία: 400 συλλήψεις σε ενάμιση μήνα για «προκλητικές» αναρτήσεις
AP Photo

Η τουρκική αστυνομία έχει συλλάβει από τον προηγούμενο μήνα τουλάχιστον 400 ανθρώπους οι οποίοι κατηγορούνται για «προκλητικές» αναρτήσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

«Στη διάρκεια των 42 τελευταίων ημερών, 6.362 λογαριασμοί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης έχουν εντοπιστεί, 855 ύποπτοι έχουν ταυτοποιηθεί και 402 άνθρωποι έχουν συλληφθεί», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει αδιάκοπο κυνηγητό για τον εντοπισμό ανθρώπων που φέρονται να διαδίδουν φήμες για τον ιό ή επικρίνουν τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Στα τέλη Μαρτίου, ο υπουργός Εσωτερικών είχε πει πως άλλοι 410 άνθρωποι είχαν συλληφθεί με βάση παρόμοιες κατηγορίες με αυτές που αναφέρονται σήμερα.

Η Τουρκία έχει καταγράψει περισσότερους από 2.800 θανάτους που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό και τουλάχιστον 110.000 κρούσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, 99 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό το προηγούμενο 24ωρο με το σύνολο των θανάτων να έχει φτάσει τις 2.805. Τα θεσινά στοιχεία σχετικά με τους θανάτους έδειχναν κάμψη ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 2.357.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό η χθεσινή ημέρα είχε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων εδώ και 20 ημέρες, με 2.357. Το σύνολο από την αρχή της κρίσης ανέρχεται στα 110.130.

Επίσης ο Κοτζά ανακοίνωσε ότι 3.500 ασθενείς ανάρρωσαν το προηγούμενο 24ωρο και για άλλη μια ημέρα μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών στην εντατική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ