ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτομαγιά - Τουρκία: Συνελήφθη πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων

Πρωτομαγιά - Τουρκία: Συνελήφθη πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων
AP Photo/Emrah Gurel

Δεκάδες άτομα που επιχείρησαν να συμμετάσχουν σε πορείες για την Πρωτομαγιά συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της γείτονος, τουλάχιστον 45 ήταν τα άτομα που συνελήφθησαν σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα καθώς θέλησαν να κάνουν πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά, σπάζοντας την τριήμερη καραντίνα που έχουν θέσει σε ισχύ οι Αρχές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Περί τα 15 άτομα συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Συνομοσπονδίας Προοδευτικών Συνδικάτων (DISK) στην Κωνσταντινούπολη και επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς την πλατεία Ταξίμ, αναφέρει το πρακτορείο.

Η επικεφαλής της DISK, Arzu Cerkezoglu, ήταν μεταξύ των όσων συνελήφθησαν από τις Αρχές, ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με την δημαρχεία της Κωνσταντινούπολης, όλοι οι συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Η Άγκυρα έχει θέσει σε καραντίνα 31 επαρχίες στο πλαίσιο του σχεδίου για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Για να διασφαλιστεί πως δεν θα σπάσει η καραντίνα, σήμερα είχαν υπηρεσία περί τους 44.700 αξιωματικούς και τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Αρκετά εργατικά συνδικάτα, ωστόσο, απέτισαν τιμές στα θύματα της 1η Μαΐου του 1977 αφήνοντας λουλούδια κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Την 1η Μαΐου του 1977, 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην εν λόγω πλατεία και 136 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ